Publicitat
Cultura i Espectacles

Dos grans actors per a una tragèdia

Pere Arquillué i Carles Martínez protagonitzen, per primer cop, una obra de teatre

Una escena de "L'adversari", dirigida per Julio Manrique / Fotos: David Ruano

Es coneixen des de fa 35 o 40 anys però no havien coincidit mai dalt de l’escenari. Ara, Pere Arquillué i Carles Martínez, de Terrassa, compensaran aquesta distància teatral. Els dos actors de referència a les cartelleres de Barcelona i del país són els protagonistes de “L’adversari”, d’Emmanuel Carrére, que amb direcció de Julio Manrique s’estrena aquest divendres a la temporada alta de Girona i a la primavera a Barcelona.

La novel·la de l’autor francès és la primera que es va escriure basada en fets reals al segle XXI. La història gira entorn d’un home, Jean Claude Romand, que el 1993 va matar la dona, els fills i els pares quan estava a punt de descobrir-se que tota la seva vida, des dels 18 anys, havia estat un engany. Carrére es va interessar per aquesta història tan terrible i en va fer un relat literari amb molt d’èxit. Ara, un trio de luxe format per Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique han fet la versió teatral que defensaran els dos terrassencs.

Els actors celebren l’oportunitat d’estar junts, per primer cop, dalt de l’escenari. Tots dos parlen de generositat, talent, entrega vers un de l’altre. Qualitats que es destaquen mútuament i que han fet que el nou repte hagi estat més senzill. Perquè “L’adversari” és un text molt dur que parla de la condició humana sense límits i amb uns fets tan horrorosos que fan estremir a propis i estranys.

En aquest duel, Arquillué és l’escriptor i narrador. “Són els rols principals, però també dono veu a la resta de personatges, com la dona, l’amant, el fiscal… Crec que són fins a 20. És un gran joc teatral que et permet posar-te a la pell de molts. Ja ho vaig fer amb el monòleg “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”. És un treball molt complex que demana estar molt concentrat en què fas i en la respiració. No hi ha treva”.

Martínez és Romand, aquest home que diu que és metge i no ho és i acaba ple de maldat. “Sempre és difícil interpretar un personatge que travessar totes les línies i en aquest cas concret, encara més. Perquè el Romand no és un assassí convencional. Era una persona normal que esdevé un monstre per atzar”. Però, en aquesta feina del joc teatral, cal prendre distància”.

Arquillué i Martínez subratllen la importància de preguntar-se el perquè d’una persona corrent pot fabricar-se una arquitectura vital falsa. Els dos coincideixen. “Aquí està la pregunta i continua sent un enigma perquè no hi ha resposta a la tragèdia que es desencadena”. Al respecte, Arquillué subratlla que “en aquesta obra, el que busquem és dona veu a totes les ànimes dels personatges i que l’espectador formi part de la història, no es quedi fora”.

“L’adversari” figura ja com un dels grans èxits de la nova cartellera teatral. Després de l’estrena a Girona, on es representarà divendres, dissabte i diumenge, es prendrà un descans per tornar el març de 2023 al Teatre Romea. Cal dir que a Barcelona, la venda de localitats té un ritme altíssim, gairebé exhaurit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dos grans actors per a una tragèdia
To Top