Publicitat
Esports

Sarai debuta amb una medalla de plata

La nedadora terrassenca Sarai Gascón, va protagonitzar un excel·lent inici al Mundial de natació adaptada que dilluns va començar a Londres. Gascón es va proclamar subcampiona del món en la prova dels 100 metres lliure en la categoria S9. L’egarenca té previst nedar quatre proves en aquest Mundial. La segona serà avui en els 100 metres papallona.

Després d’acabar tercera en la seva sèrie de classificació, Sarai Gascón afrontava la final d’aquesta especialitat amb l’esperança de pujar al podi i confirmar que es tracta d’una de les millors nedadores del concert internacional. La competència es preveia important en la lluita per les medalles, però des del primer moment va demostrar que volia estar entre les escollides per pujar al podi. Després de passar en la tercera posició pels 50 metres, Sarai Gascón va completar una segona piscina esplèndida per remuntar en els darrers metres i tocar la paret en la segona posició de les participants. El seu temps va ser de 1’02"90, superant la britànica Toni Shaw que es va conformar amb el bronze amb 1’03"00. La medalla d’or va ser per Sophie Pascoe, de Nova Zelanda, que va marcar un registre de1’00"20.

Sarai Gascón ha preparat aquest Campionat del Món de forma intensa, amb el propòsit de no deixar l’èlit de la natació adaptada en l’àmbit mundial. Sap que l’ any vinent hi ha Jocs Paralímpics i s’ha fixat l’objectiu d’arribar als mateixos en el millor estat de forma possible. En els darrers mesos ha fet dues concentracions en alçada per arribar en la millor condició física i ha seguit un meticulós programa de treball de la mà del seu tècnic, Miguel Vázquez, amb qui continua treballant de forma individualitzada després de la seva sortida del CN Terrassa la temporada passada. Sarai Gascón porta nedant tot l’any com a independent.

La nedadora terrassenca ha admès que després dels Jocs de Rio va passar per un moment complicat pel que fa a motivació. "Darrerament em costa trobar la motivació que tenia abans. Però ara el meu objectiu són els Jocs de Tòquio", va dir abans del Mundial. "Fa un any que estic entrenant a un gran nivell. I espero que això es reflecteixi en bons resultats."

Aquest són els cinquens Mundials de Sarai Gascón, que va debutar en aquesta competició l’any 2006 quan només tenia 14 anys. Va ser a Durban (Sud-àfrica) i va guanyar dues medalles: una d’or als 100 metres braça i una de bronze als 200 estils. És l’esportista terrassenca amb més medalles en Jocs Olímpics o Paralímpics, amb un total de sis podis (sis plates i un bronze). Després de la plata en els 100 lliure, el seu programa continua avui en els 100 papallona. Dissabte nedarà els 200 estils i diumenge els 50 lliure amb els que tancarà la seva participació en el campionat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top