Publicitat
Esports

Espanya tomba Hongria

La selecció espanyola femenina de waterpolo jugarà aquest dissabte, a les set de la tarda, la final del Campionat d’Europa davant Rússia després de guanyar ahir en les semifinals Hongría per 11 a 10. El conjunt dirigit per Miki Oca va superar la selecció amfitriona, malgrat la pressió ambiental d’una afició bolcada amb el seu equip. La selecció espanyola compta amb tres jugadores del CN Terrassa: Paula Leítón, Bea Ortiz, que va marcar dos gols en el partit d’ahir, i Pili Peña. A més, l’equip espanyol també disposa al seu equip tècnic del terrassenc Jordi Valls, segon entrenador.

El partit contra Hongria va resultar apassionant i va demostrar la solidesa d’una selecció espanyola que vol ara la medalla d’or del campionat. El primer quart va finalitzar amb empat a tres gols. Hongria es va avançar al marcador, però Espanya va remuntar i en dues oportunitats va tenir avantatges d’un gol. Les alternatives es van mantenir en el segon període. L’equip hongarès va fer el 3 a 4, però Espanya va arribar al descans amb un 5 a 4 favorable amb dos gols d’Anni Espar.

Al tercer quart, la selecció espanyola va obtenir una diferència de dos gols. Amb el 5 a 5, Bea Ortiz va posar novament Espanya per davant. I Marta Bach va signar el 7 a 5. Però Hongria no va donar cap facilitat i amb un parcial de 0 a 2 va deixar l’empat a 7 a l’electrònic amb vuit minuts per jugar-se.

Tensió final
El darrer quart va resultar espectacular en tots els sentits. Espanya va mostrar una gran maduresa des del primer moment per fer un parcial de 4 a 0 que semblava que seria definitiu. Amb l’11 a 7, pocs podien pensar que el partit se li podia escapar de les mans a les jugadores de la selecció. Però Hongria no es va rendir i amb el suport del seu públic va estrènyer el marcador. Va fer un parcial de 0 a 3 i va elevar la pressió ambiental al màxim. Les locals van tenir un darrer atac per empatar l’encontre i forçar la pròrroga, però Espanya va defensar de forma exemplar i es va fer amb la victòria definitiva que la porta a la gran final del Campionat d’Europa. Rússia serà el darrer obstacle en el camí cap a una medalla d’or que premiaria la gran trajectòria de l’equip.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top