Publicitat
Esports

Espanya ja prepara les FIH Pro League de hockey

Per primera vegada, les dues seleccions espanyoles disputaran la present edició de l’FIH Pro League. El 4 de febrer, tant la selecció masculina com la femenina entraran en acció

La selecció espanyola femenina debutarà aquest any a l’FIH Pro League per primera vegada a la seva història / FIH

L’any 2022 serà especial per a les seleccions espanyoles absolutes masculina i femenina. Per primera vegada en la història de l’FIH Pro League, la competició que reuneix en format de lligueta les millors seleccions mundials, Espanya hi podrà competir amb totes dues seleccions. La masculina ocupa la novena posició del rànquing mundial, mentre que la femenina ha pujat fins a la sisena plaça. Fins ara, només el combinat masculí hi havia pogut prendre part. Enguany també ho farà la selecció femenina, que aprofitarà aquests partits com a preparació per al Mundial que se celebrarà a l’Estadi Olímpic de Terrassa entre els dies 1 i 17 de juliol d’aquest any.

Ambdues seleccions disputaran els seus encontres com a locals a València, a les instal·lacions del poliesportiu Verge del Carme de Beteró. Tant els nois de Max Caldas com les noies d’Adrian Lock ja coneixen el seu calendari. S’estrenaran el divendres 4 i el dissabte 5 de febrer a València.

Anglaterra serà el primer rival de la selecció masculina en aquesta exigent competició internacional. Igual que la temporada passada, el format de la competició contempla que es juguin dos partits seguits, a casa o a fora, davant del mateix rival, per tal d’optimitzar recursos i desplaçaments. La selecció de Max Caldas s’estrenarà el divendres 4 de febrer a les 11 hores davant dels anglesos, contra els quals tornarà a jugar dissabte a les 13 hores.

En aquesta edició de la Pro League masculina, a banda d’Espanya i Anglaterra hi prendran part també les següents set seleccions: Països Baixos, Alemanya, Sudàfrica, Canadà, Índia, Argentina i Bèlgica.

Pel que fa a la Pro League femenina, el combinat que entrena Adrian Lock debutarà en aquesta competició el divendres 4 de febrer a les 13.30 contra la gran favorita i primera selecció del rànquing mundial, els Països Baixos. El segon matx es disputarà, sempre a València, el dissabte dia 5 a les 16.30 hores. Els rivals del combinat femení seran els següents: Països Baixos, Argentina, Bèlgica, la Xina, Anglaterra, Alemanya, l’Índia i els Estats Units.

En ambdues competicions hi prendran part nou seleccions. Es disputaran, per tant, 16 partits. Els quatre primera classificats disputaran una “final-four” per determinar el nom del guanyador. Destaca enguany l’absència d’Austràlia i Nova Zelanda, que han decidit no participar. En el cas del hockey masculí, els australians ocupen la primera posició del món, mentre que el combinat femení és quart. Nova Zelanda és el vuitè en ambdues classificacions.

Concentració a San Fernando

La pandèmia de la Covid va fer anul·lar diversos partits de la Pro League en les passades edicions. S’espera que, enguany, l’evolució de la variant òmicron no impedeixi els desplaçaments de les diverses seleccions i no afecti la competició.

El combinat masculí començarà la setmana vinent una concentració a San Fernando (Cadis) per preparar el debut a la Pro League. Max Caldas ha cridat 25 jugadors, 11 d’ells terrassencs. Entre el 15 i el 27 d’aquest mes de gener es disputaran sis amistosos contra els Països Baixos, Anglaterra i França.

Prendre part a la Pro League femenina és una de les aspiracions de la Federació Espanyola des que es va posar en marxa la competició. Segons el reglament de l’FIH, no hi podia accedir fins l’any 2023, però la seva arribada a la tercera edició s’ha accelerat a conseqüència de la negativa d’Austràlia a prendre-hi part a causa de les restriccions imposades pel seu govern. Tampoc hi serà Nova Zelanda. La seva plaça l’ocuparà l’Índia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top