Publicitat
Esports

La selecció femenina es jugarà al desembre el bitllet per a la Pro League 23-24

Del 10 al 18 de desembre, la selecció espanyola femenina jugarà la Nations League a València. El conjunt d’Adrian Lock ha de guanyar per ser a la Pro League 2023-2024

La selecció espanyola ha debutat aquesta temporada a la Pro League femenina / rfeh

La continuïtat de la selecció espanyola femenina de hockey a l’FIH Pro League està a l’aire. Aquesta temporada, el conjunt que prepara Adrian Lock disputa la competició gràcies a la renúncia d’Austràlia i Nova Zelanda. La temporada vinent, el combinat femení no hi serà i de cara a l’edició 2023-2024 s’haurà de guanyar la plaça disputant la Nations League, un campionat classificatori que es disputarà del 10 al 18 de desembre d’aquest any a València. Hi prendran part sis equips i només el campió tindrà plaça de cara a la Pro League femenina, però la 2023-2024.

La Federació Internacional ha decidit que les Pro League femenina i masculina passin de ser lligues tancades a ser competicions amb ascensos i descensos. Enguany, per exemple, el darrer classificat després de la lligueta final perdrà el dret a disputar la propera edició, mentre que la selecció guanyadora de la Nations League ocuparà el seu lloc.

A diferència del combinat femení, el masculí sí que té plaça assegurada per a la temporada vinent, acabi com acabi l’actual temporada. Al proper exercici, a banda de la plaça de descens, es mantindrà el format de dos partits consecutius, però es canviarà l’ordre. Els partits que Espanya hagi jugat com a local els disputarà com a visitant. I a l’inrevés.

Espanya, que es trobava en la primera posició de la llista d’espera per entrar a la Pro League, ha disputat fins ara sis partits, amb una sola victòria, tres derrotes, un triomf i una derrota per “shoot-outs”. És la cinquena entre les nou seleccions participants, amb els mateixos 6 punts que les belgues, que són cinquenes.

L’Índia, líder amb 22 punts

Amb vuit partits disputats fins ara, l’Índia lidera la classificació amb 22 punts, seguida dels Països Baixos amb 19 i Argentina amb 18. Alemanya és quarta amb 13 punts, a set punts de distància de belgues i espanyoles.

El cap de setmana després d’acabar la lliga, els dies 14 i 15 de maig, les de Lock reprendran la competició rebent l’Argentina a València, on jugaran també contra França. Després de visitar Anvers i Londres, jugaran dos partits al flamant Estadi Olímpic de Terrassa contra la Xina. Serà els dies 4 i 5 de juny al mateix horari que al Mundial, les 21.30 hores. I tancaran el torneig enfrontant-se a la selecció dels Estats Units a Anvers els dies 11 i 12 de juny.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top