Publicitat
Comarca

Nou projecte per potenciar la presència femenina en la indústria agroalimentària

El Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa un nou programa d’ocupació per millorar i adaptar les competències professionals de dones en aquest sector

El Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa un nou programa d’ocupació que vol posar el focus en la millora i adaptació de les competències professionals de dones en situació de reincorporació al mercat de treball, en l’àmbit de la indústria agroalimentària.

La iniciativa s’anomena “Presència femenina a la indústria agroalimentària” i pretén donar suport a la transformació i creació de nous perfils professionals en l’àmbit de la indústria agroalimentària mitjançant actuacions de reorientació professional.

El projecte planteja un treball de capacitació professional i diversos microaprenentatges de dones en procés de recerca de feina. La proposta s’articula a través de dos subprojectes: el primer, “reskilling”, i el segon, “upskilling”. Així, el primer se centrarà en recapacitar treballadores amb un conjunt diferent d’habilitats per tal de millorar les seves funcions dins de les empreses, i incorporarà una actuació de formació professionalitzadora de 270 hores en sistemes de qualitat alimentària i 80 hores de pràctiques en empreses. En el segon, més vinculat a la innovació i actualització de perfils professionals, s’esenyaran noves competències a les treballadores per optimitzar-ne l’exercici.

Segons destaquen des del Consell Comarcal, les participants tindran l’oportunitat de visitar empreses del territori líders en el sector per explorar les diferents ocupacions associades a la indústria i conèixer in situ les necessitats de les mateixes. També participaran en un jornada de treball en xarxa final amb l’objectiu de poder posar en valor tot el que han après durant el projecte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top