Publicitat
Gent de Terrassa

“Faig música per passar-m’ho bé i, si algun dia canvia, ho deixaré”

La terrassenca Francina Gorina, coneguda com La Queency / Nebridi Aróztegui

La Queency, cantant i sociòloga

Va començar a estudiar Econòmiques a la UAB, però les teories capitalistes que s’exposaven “no em van agradar”. Es declara “d’esquerres i anticapitalista” i, per això, va optar per passar-se a Sociologia, carrera que ha acabat. “Seria idíl·lic treballar de sociòloga, però el mercat laboral per als joves està complicat” i es demana una experiència que, si no es treballa “de franc”, no es pot aconseguir.

Als seus 23 anys, assegura amb una sinceritat admirable que “mai he tingut veu per a cantar”, però les tendències actuals, on s’incentiva l’Auto Tune (un processador que ajuda a millorar les gravacions), permet a gent que no canta tan bé poder arribar a la gent amb “bones lletres”. Es va trobar amb un món molt d’homes i amb altres noies van crear un segell que van anomenar “El Pecado Records”.

“Som un col·lectiu de dones artistes on hi ha de tot, cantants, fotògrafes, dissenyadores i som una xarxa de suport i amb contingut creat per dones”, explica. Admet que veu més la música com una afició. “Faig música per passar-m’ho bé i en el moment que això canviï, ho deixaré”, afirma.

Es diu Francina, però un amic va començar a dir-li La Queency i amb aquest nom es va quedar. Es considera una cantant de música urbana i li agradaria, un dia, poder viatjar i conèixer Cuba.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top