Publicitat
Opinió

Vingui el vostre Regne

SALVADOR CRISTAU COLL, administrador diocesà de Terrassa

Hem arribat al darrer diumenge del temps durant l’any, abans d’iniciar el període de l’advent. I l’Església sempre celebra i proclama aquest dia Jesucrist, Rei universal.

Diumenge se’ns presenta Jesucrist glorificat, Rei i Senyor de la història.

L’àngel havia anunciat a Maria: “No tinguis por, Maria. Déu t’ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi” (Lc 1,30-33).

Però Crist no és un rei qualsevol: “El meu regne no és d’aquest món”, va dir a Pilat. No és un regne d’honors, de riqueses, de poders i de dignitats com ho entén el món. No és un regne terrenal, sinó celestial. És un regne d’amor, de justícia, de gràcia i de pau; un regne que està molt per sobre de les ambicions humanes. Un regne que heretaran els pobres, els mansos, els que pateixen, els misericordiosos, els humils, els pacífics, els perseguits… Un regne, en definitiva, que posseirem plenament a l’altra vida, però que ja s’ha iniciat des d’ara.

Per això Ell, Jesucrist, es va encarnar, és a dir, es va rebaixar fent-se home com nosaltres, va entrar en el temps i l’espai que havia creat. La seva corona és una corona d’espines i el seu tron, la creu.

Contemplem Jesús davant Pilat, poc abans de ser condemnat a mort i penjat a la creu. Apareix el Crist Home en tota la seva majestat i grandesa, com prefigurant ja la seva divinitat: “Tu ho dius -respon a Pilat—: Sóc Rei. Jo per això he nascut i per això he vingut al món”… (Jn 18,37) Sí! Per ser Rei. I el mateix Pilat el proclama rei després dels assots i la coronació d’espines: “Pilat digué als jueus: ‘Aquí teniu el vostre rei’. Ells cridaren: ‘Fora, fora, crucifica’l!’” (Jn 19,14-15).

En la pregària del Parenostre diem “Vingui a nosaltres el vostre Regne”. Però, què vol dir això? Què volem dir ? El seu Regne és Ell mateix que ve a nosaltres. És Crist que ha triomfat i vol regnar en nosaltres i en el món.

La festa de diumenge, Crist Rei, significa que Ell és Senyor de l’univers, de nosaltres mateixos, de tot. Per això, quan demanem que vingui el seu Regne és per fer-lo present en el món, encara que això depèn també de nosaltres, que el deixem ser el nostre Senyor, i fer-lo ser així Rei per a tots. Perquè ell vol regnar a través de nosaltres, si li deixem fer-ho.

Publicitat
To Top