Publicitat
Comarca

Quatre mesos de presó per a dos dels detinguts a la festa il·legal

Dos dels joves detinguts dissabte a la nit a Matadepera per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat han estat condemnats a quatre mesos de presó, després que se’ls practiques un judici ràpid als Jutjats de Terrassa. A part, dues persones més van ser arrestades dilluns a la tarda i van passar a disposició judicial pels fets ocorreguts el cap de setmana a la plaça de les Acàcies de la població veïna. Allà dos agents de la Policia Municipal van resultar ferits per l’agressió soferta quan intentaven desallotjar una festa que se celebrava en una casa ubicada en aquest emplaçament.

Agents de la Policia Local de Matadepera es van personar, a quarts de deu de la nit de dissabte, a l’habitatge després d’haver rebut diversos avisos dels veïns, que alertaven del soroll i els aldarulls que provenien d’un domicili proper.

A la casa, s’hi havien aplegat una vintena de joves, de 25 anys cap amunt, i en la seva majoria de Matadepera. Hi celebraven una festa privada que contravenia diverses de les mesures decretades pel Govern per tal de contenir l’expansió de la Covid-19. Aquestes imposen que no es poden fer reunions de més de sis persones (a no ser que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència), a més d’establir el confinament nocturn (des de les 22 hores tothom ha de romandre a casa, a menys que es tingui un motiu justificat per no fer-ho.)

Quan els agents van arribar a l’habitatge i van demanar als assistents a la festa multitudinària que l’aturessin i sortissin del domicili, els participants a la celebració van negar-s’hi. És més, alguns dels joves van tractar d’escapar en desbandada pels patis de les cases contigües, fent que saltessin algunes alarmes. En la persecució, alguns dels joves es van enfrontar directament amb dos dels agents de la Policia Municipal i els van agredir, propinant-los puntades i cops de puny. A conseqüència de l’acció, dos dels agents van resultar ferits i van necessitar atenció hospitalària, tot i que van rebre l’alta poc després. Davant la situació, que no es va tranquil·litzar fins als volts de la una de la matinada, la Policia Municipal va demanar reforços als Mossos d’Esquadra

Dues persones -ja condemnades a quatre mesos de presó- van quedar detingudes en el mateix moment de l’agressió, mentre que la policia en va arrestar dues més dilluns a la tarda. Dissabte, l’actuació policial va acabar amb onze denúncies més per l’incompliment de les mesures antiCovid.

Posició municipal
Sobre la sentència, l’alcalde de Matadepera, Nil López, va explicar ahir que des de l’Ajuntament de la localitat estudiaran “recórrer el procediment judicial, ja que no hi hem participat i en som una part afectada, entre altres motius, perquè l’agressió es va produir sobre dos policies del municipi, és a dir, dos treballadors públics”. Ja dilluns, l’alcalde matadeperenc va manifestar que el Consistori es plantejava presentar-se en el procés com a acusació particular.

Els Mossos d’Esquadra han detectat un “lleuger repunt” dels delictes de desobediència i resistència a l’autoritat a Catalunya des de l’inici de la pandèmia, amb l’exemple de la situació viscuda dissabte a la nit a Matadepera o, també aquell mateix dia, a Pallejà.

En aquest municipi del Baix Llobregat, uns seixanta joves van envoltar una patrulla de la policia autonòmica quan els agents van acudir a un carrer de la localitat on cremaven uns contenidors.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top