Publicitat
Diners

Més de 1.550 ERTOS

El departament de Treball ha comptabilitzat l’entrada de 1.556 Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) que afecten 13.698 treballadors des del 16 d’octubre, coincidint amb el tancament de bars i restaurants i les noves restriccions al comerç per combatre la Covid-19. El conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, va donar aquesta xifra en ser preguntat pels ERTO durant la roda de premsa posterior a la signatura d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per reforçar la coordinació en matèria de polítiques actives d’ocupació. D’aquests 1.556 ERTO, registrats entre els dies 16 i 19 d’octubre, un total de 660 s’han presentat adduint força major i 34 per motius d’organització o econòmics, mentre que 862 corresponen a la nova figura "d’impediment" relacionada amb la pandèmia i introduïda en l’última regulació dels ERTO. El Homrani va apuntar que el nombre total de treballadors afectats per ERTO des del tancament de bars i restaurants probablement és més gran que aquests 153.698 perquè la Generalitat no coneix el nombre d’expedients que encara estaven actius de la primera onada de l’epidèmia i que s’han pogut reactivar ara. Per demarcacions, la de Barcelona és la que ha registrat un major nombre d’expedients: un total de 1.215 que afecten 10.861 treballadors. Els sindicats va advertir que el nombre d’ERTO augmentarà de manera important a Catalunya arran del tancament obligat de bars i restaurants per, almenys, quinze dies, i de les restriccions en el comerç. Abans d’aquestes últimes restriccions a la mobilitat, el nombre de persones que constaven afectades per un ERTO a Catalunya eren 146.559, segons les dades de la Seguretat Social.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top