Publicitat
Terrassa

Més de 25 milions de jugadors

L’any passat van jugar diners a la Loteria de Nadal 25,5 milions de persones a Espanya, on 29 milions de ciutadans entre els 18 i els 75 anys van participar en un o diversos jocs al llarg de 2018. La dada, de l’estudi Juego i Sociedad 2019 de l’Instituto de Política y Gobernanza (IPOLGOB) de la Universidad Carlos III de Madrid, revela l’elevat índex de popularitat d’aquest sorteig, que mobilitza els diners de molts ciutadans amb l’aspiració de fer-se milionàris.

L’estudi fa un retrat de l’univers del joc a Espanya, on la xifra de jugadors en línia encara és molt inferior a la dels jocs tradicionals. Després de la Lotería de Navidad, el sorteig més popular és la Loteria d’El Niño del pròxim 5 de gener, seguit de la Primitiva, que mobilitza 14 milions de jugadors cada any.

En els jocs en línia es mouen 1,5 milions de persones a Espanya, 600 mil en un mes. Així i tot, el joc que més ha crescut són les loteries instantànies de l’ONCE, que mobilitza anualment la venda de cupons a 9 milions de jugadors.

En l’àmbit dels jocs de gestió privada, les xifres revelen que bingos i sales de joc capten el gruix de les apostes. Tres milions d’espanyols juguen al bingo cada any, dos milions tempten la sort als casinos i tres més és deixen els diners en sales de joc.

Les màquines escurabutxaques dels bars registren anualment 1,8 milions de clients.

Una de les raons que empeny als ciutadans a deixar-se part o tots dels seus diners en jocs d’atzar és el convenciment, que manifesta un 92 per cent dels enquestats, que la despesa és homologable a qualsevol altra activitat d’oci. "El cost del joc és l’equivalent a l’entrada a un espectacle", diuen.

Tot i l’increment alarmant de les addiccions al joc vinculat a les apostes en línia, l’estudi Juego y Sociedad 2019 afirma que Espanya continua sent un dels cinc països del món amb menys taxa de joc problemàtic, un 0,3 per cent.

Les persones en tractament per problemes amb el joc són el 0,02 per cent de la població entre 18 i 75 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top