Publicitat
Terrassa

Quatre famílies desallotjades per la caiguda d’un mur

Els darrers espeternecs del temporal Glòria es van deixar notar especialment a Can Palet de Vista Alegre on la caiguda d’un mur va obligar a desallotjar ahir quatre famílies d’habitatges propers.

L’esllavissada va succeir al voltant de les 6.00 hores de la matinada, a conseqüència de la pluja constant de les darreres hores. L’incident va tenir lloc al carrer de Vista Alegre, a l’alçada del de Merla. Després que tècnics municipals avaluessin la situació, l’Ajuntament va decidir desallotjar quatre famílies per raons de seguretat, ja que els habitatges propers podrien estar afectats. Des dels serveis socials municipals es va preveure un dispositiu per atendre a aquestes famílies al casal cívic del barri. Tot i oferir-los allotjament temporal, finalment aquests veïns van declinar l’oferta municipal i van poder ser reallotjats a casa de familiars o amics, així com a través de les seves respectives assegurances.

La caiguda del mur va espantar els veïns de la zona, que van sentir un soroll molt fort de matinada a causa de l’esllavissada. Pedres de grans dimensions van ser arrossegades fins a la calçada. La caiguda del talús, ubicat en una finca de propietat privada, va obligar a tallar completament al trànsit de vianants i vehicles el carrer Vista Alegre en el tram afectat i, per tant, la línia d’autobús L12 no va poder circular per la zona i algunes parades van quedar fora de servei. Tant els agents de Policia Municipal com els tècnics municipals s’han ofert a col·laborar amb les famílies per agilitzar els tràmits amb les assegurances. Tot i que les companyies van molt saturades aquests dies pels nombrosos incidents arreu del país, l’Ajuntament vol agilitzar la resolució d’aquest cas per tal de poder restablir la normalitat a la zona com abans millor.

Segons explica l’alcalde, Jordi Ballart, aquest ha estat l’incident més destacat d’aquests dies d’intens temporal de pluja i vent a Terrassa. “Per sort, no s’han registrat danys personals, tot i que sí molts desperfectes a la via pública i a edificis particulars”, relata l’alcalde. La de Can Palet de Vista Alegre no ha estat l’única esllavissada produïda pel temporal. Al mateix barri, cap a les 8.34 hores, la Policia Municipal va rebre avís de la caiguda d’un altre mur al carrer de la Mallerenga, a l’alçada del carrer del Torrent de la Sal. També hi ha hagut altres despreniments més a Les Martines, Les Carbonelles i al carrer dels Aurons, situat al Parc de Vallparadís, tot i que l’Ajuntament explica que han estat de poca envergadura.

El comitè d’emergències municipal es va reunir ahir al matí per fer seguiment de les darreres conseqüències del temporal i avaluar l’estat de la ciutat després de les intenses pluges i ventades d’aquests dies. Un cop finalitzada la reunió es va decidir mantenir el Pla d’Emergència Municipal fins que la situació estigui normalitzada.

Ballart explica que tenen intenció de fer una avaluació econòmica dels desperfectes ocasionats per la tempesta. L’alcalde assenyala que hi ha hagut molts danys privats, a balcons, terrasses, tendals, entre altres, i també afectacions a la via pública, com ara al mobiliari urbà, i als arbres.

La gran majoria d’avisos a la Policia Municipal durant la nit de dimecres i la matinada de dijous van ser deguts a la caiguda d’arbres, inundacions, embornals obstruïts o tapes de clavegueram fora de lloc.

Al comitè d’emergències es va posar en coneixement que les instal·lacions de la planta potabilitzadora d’aigua d’Abrera s’han vist afectades pels aiguats i la forta crescuda del Llobregat. Els equips tècnics estan treballant per resoldre-ho. Mentrestant, tot i que l’Ajuntament assegura que el servei d’abastament està garantit, es recomana un “consum responsable” a la ciutadania.

Els Serveis Socials i Creu Roja mantenen activat els llits d’emergència per a aquelles persones que viuen al carrer o en infrahabitatges. L’Andana, el servei d’allotjament d’urgència i acollida nocturna, va oferir aixopluc dimecres a la nit a 15 persones derivades d’aquest dispositiu d’emergència. En aquests moments té disponibles 7 llits més dels habituals per atendre persones sense sostre.

La caiguda d’un mur va provocar una avaria a la canalització del gas a l’avinguda de Jaume I. A les 9.50 del matí de dimecres, la Policia Municipal va tallar un carril de l’avinguda a l’alçada del carrer de Roca i Roca. Bombers va fer una inspecció: no hi havia perill.

Resaca
“La resaca durarà uns dies”, van apuntar ahir fonts de Bombers. Aquest cos ha viscut una de les setmanes més agitades dels últims anys, amb una infinitat d’avisos per vent i acumulació d’aigua.

Entre les cinc de la tarda i les deu de la nit del dimecres va rebre mitja dotzena d’avisos per despreniments d’objectes d’edificis. A les deu va arribar una treva que es va trencar a les 5.50 de la matinada amb l’ensulsiada d’un arbre en la BP-1503, la carretera de Rubí. Després, amb l’enfonsament a Can Palet de Vista Alegre. La B-120, que comunica Olesa amb Viladecavalls i Terrassa, també és va tallar a causa d’ esllavissades. Entre les deu del matí i les dotze del migdia els bombers van ser alertats de tres incidències: el mal estat d’una teulada al carrer de Pau Marsal i dues inundacions al carrer de la Mare de Déu del Carme i al de Salmerón.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top