Publicitat
Terrassa

Els Mossos detenen un jove per un robatori amb força a un bar del Segle XXI

A un lladre, com va publicar ahir aquest diari, el van caçar uns policies municipals quan obria a cops el calaix de la caixa registradora del restaurant que presumptament acabava d’assaltar, El Cultural. Al seu companyó l’havien enxampat uns mossos abans per un robatori similar en un bar del Segle XXI. Va resultar que aquest tipus, el detingut pels mossos, portava la documentació de l’altre, el que seria arrestat després, i va culpar a aquest individu d’un altre assalt al Segle XXI. Bandejant el rocambolesc vincle, la veritat és que tots dos van anar a parar als calabossos.

La unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra a Terrassa investiga els nexes de tots dos subjectes i la seva relació amb altres robatoris amb força. La curiosa relació de fets esdevinguts en la matinada del dilluns va començar poc abans de les dues al sector del Segle XXI, entre la carretera de Montcada i el carrer de Prim. Els mossos van ser alertats d’un robatori en un bar. Una dotació va acudir al sector i va comprovar els danys en el local. I va tenir accés als enregistraments d’una càmera de seguretat. L’assaltant els resultava conegut. Era un tipus molt jove, però amb uns quants antecedents.

Buscant pels voltants, els agents van trobar un altre restaurant amb els accessos rebentats. I a uns metres, un sospitós, un jove d’origen marroquí, de 19 anys, que portava diners, unes monedes amb minúsculs trossos de cristalls. Jo no he estat, va dir. Segurament es referia al segon robatori, el perpetrat en el segon local, el restaurant, perquè la seva implicació en el primer semblava clara a tenor de les imatges del vídeo.

I qui havia estat l’autor del segon assalt? Segons el testimoniatge directe d’aquell sospitós, un altre individu. I, per a filar encara més prim aquella situación singular, aquell jove portava a sobre la documentació del segon individu, l’assenyalat per ell mateix.

Resum d’aquesta primera fase: el sospitós del Segle XXI va ser detingut com a presumpte autor, almenys, d’un robatori. L’altre, es presumeix, el va cometre l’altre lladre. I ara ve la segona fase: aquest altre lladre va ser detingut unes poques hores després, a la mateixa matinada, per la Policia Municipal.

A les 3.30, un delinqüent va forçar a palades la porta del bar restaurant El Cultural, a la Rambla d’Ègara, va entrar, va arrencar el calaix amb la recaptació i va marxar. No obstant això, no va anar molt lluny: al carrer de Montserrat, al costat de la del Notari Badia, el van veure donar cops i més cops al calaix per a obrir-lo. Tenia pressa.

Dissimulació
Eren les 4.30. Havia passat una hora aproximada des del robatori a El Cultural. Van arribar agents locals i van observar com aquell tipus dissimulava i intentava desfer-se del calaix. Portava les butxaques plenes de bitllets i monedes. Era el presumpte autor de l’assalt al bar del Centre Cultural.

El jove, de 19 anys, també d’origen marroquí, va ser traslladat a dependències policials, com el seu companyó unes hores abans. Les recerques determinaran la responsabilitat de cadascun en els fets ocorreguts en el centre comercial Segle XXI. Això del bar El Cultural sembla més clar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top