Publicitat
Terrassa

El PSC proposa vals descompte per ajudar comerç i hostaleria

El PSC portarà al ple municipal d’octubre, que se celebrarà la pròxima setmana, una proposta de resolució per donar suport als sectors del comerç, l’hostaleria i venedors ambulants en uns moments "tan difícils" que pateixen arran de la pandèmia de la Covid-19. Alfredo Vega, primer secretari de l’agrupació local del partit, va explicar que la proposta s’articularia mitjançant una campanya de promoció que té com a punt més destacat la creació de vals descompte adreçats als ciutadans perquè comprin als comerços de proximitat o es gastin en bars i restaurants. El PSC proposta que es faci arribar un val descompte de quinze euros a cadascuna de les 85 mil unitats familiars que hi ha Terrassa, amb la qual cosa la campanya costaria al voltant d’1,4 milions d’euros. I assegura que l’Ajuntament se n’ha de fer càrrec per dos motius. Per una banda, perquè la "dinàmica comercial és competència municipal", i per altra banda, perquè ara l’Ajuntament té diners, ja que pot fer servir els "romanents" d’anys anterior.

Altres mesures
El regidor socialista Amadeu Aguado va afegir que la campanya s’adreça tots els comerços i establiments de restauració afectats per les mesures sanitàries arran de la Covid-19, com tancaments o reducció d’aforament, i per tant, quedarien exclosos aquells que han estat sempre oberts per ser considerats essencials, com els d’alimentació. "La nostra és una proposta de base, que s’ha de desenvolupar", va dir Aguado. En aquest sentit, encara està per concretar com es faria arribar els vals descompte a les famílies, si de manera física o telemàticament.

Una aplicació
En aquest, sentit Aguado també va apuntar la possibilitat de dissenyar una APP. La campanya tindria el suport d’una promoció mediàtica per donar-la a conèixer a la ciutadania. "Seria ideal que pogués coincidir amb la companya de Nadal", va comentar Aguado. El regidor socialista va dir que campanyes similars s’han posat en marxa amb èxit ("cadascuna a la seva manera") en ciutats com Barcelona, Sant Cugat del Vallès o Sant Coloma de Gramanet.

"Volen incitar a consumir en el comerç de proximitat, que és el que genera ocupació i dinàmica de convivència social", va dir Vega, que va afegir que la campanya també servirà per fer més fort el compromís dels clients amb el comerç tradicional, expandir el seu producte i reequilibrar el tema del comerç electrònic, que ha augmentat molt les vendes mentre baixen al comerç local". Vega va recordar, que segons Pimec, el 13% del comerç té potencial risc de tancament; en l’hostaleria puja fins al 25 per centre. El primer secretari del PSC va dir que espera que el Govern local doni suport a la iniciativa, mentre que AmadeyAguado va criticar que el febrer passat es va aprovar el "pla director sobre comerç i no en saben massa cosa. Ballart (l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart) només parla de fer reunions però ara toca fer aportacions".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top