Publicitat
Terrassa

Més vacunació de la grip, però pensant en la Covid-19

Tots els anys vinc però aquest estic desitjant que me la posin perquè en tinc por. Vull prevenir-me de la grip per si agafo el “bitxo” (referència al coronavirus); així segur que no m’enxamparan tots dos a la vegada”, diu José Martínez, de 71 anys i veí del barri d’Egara. “De moment, ni jo ni ningú de la meva família ho ha agafat”, afegeix alleujant. José Martínez ahir és va vacunar a la seu del centre social i associació de veïns d’Egara, un dels múltiples espais que s’han habilitat aquest any per extreure la campanya de la gran majoria de cap’s. Esther Giménez, adjunta a la direcció del Cap Terrassa Nord, va explicar que van obrir mitja hora abans (a les deu del matí de dimarts) per la gran quantitat d’usuaris que esperaven fent cua a la plaça de la Immaculada”. Com a mínim entre 60 i 70 persones”, diu l’Esther. “Hi ha molta gent que ve per primera vegada, que no s’havia vacunat mai”, comenta. I això és bo. “Recomanem la màxima vacunació de la grip. Tant un refredat com la grip i el coronavirus tenen símptomes similar, i és important, per això, tenir controlada la grip”.

Els ciutadans estan més conscienciats aquest any; això va provocar cues també a altres centres cívics. Al Montserrat Roig (Ca n’Anglada) hi havia una gentada, al voltant de les 4 de la tarda, esperant el seu torn a la porta. Quelcom similar va passar al Centre Cívic Francesc Macià (Sant Pere Nord) cap a les 6 de la tarda, quan es va formar una llarga cua. Alguns ciutadans s’han queixat que s’està donant hora a gent gran, major de 80 anys, pels dies finals de la campanya.

Per entrar al centre social Egara no fa falta cita prèvia enguany. Se’n van recollint les targetes sanitàries i es va cridant pel nom. Molt sovint la mateixa Esther reparteix gel entre els usuaris que fan cua.

Una d’elles és la Roser Serrano, que s’estrena amb la vacuna de la grip. “Treballo de cara al públic i tinc una malaltia antimmune. Aquest any, a tot això s’afegeix la Covid, que de fet jo ja l’he passada amb molt pocs símptomes. Per tot això, prefereixo vacunar-me i fer prevenció”. En termes similar s’expressa la Roser Garcia. “No sóc metge, però si agafes la grip i després la Covid, tot pot ser pitjor”, comenta. Entre els usuaris que esperen en la cua hi ha debat sobre la futura vacuna de la Covid-19, que sembla que tard o d’hora arribarà. Matilde Mogia es mostra molt favorable. “Crec que si te la posen, és perquè serà segura però igual estic equivocada”, diu. Sonia Moreno, que acompanya a la Matilde, creu que la clau serà “si és més o menys efectiva”. Altres usuaris mostren més dubtes. En el cas de la Juana Gavilán, que no ho veu del tot clar. “No estic segura si me la posaré. Potser quan arribi el moment, m’atreveixo però em fa una mica de por. De fet, estem fent un mica com de conillets d’Índies”. Per la seva banda, Luis Martínez ho té clar. “Jo em vull vacunar però, si puc, m’esperaré a veure com evolucionen les primeres vacunes. Quan estigui segur que són segures, llavors faré el pas. Però el que és segur que no serè dels primers a provar-les” I entre tant continuen entrant ciutadans a vacunar-se al centre social d’Egara. El procés és molt ràpid, tant que cap al migdia, només hi havia tres o quatre persones a la cua. El servei tancava a 1,30.

Com sempre
En el cas d’Anna Puertas es va vacunar per primera vegada simplement perquè ja li tocava. “No sóc persona de risc però ja tinc 60 anys i per edat em toca. No convé agafar la grip i si així, de passada, et treus de sobre un dels dos virus que ara ens amenacen, doncs millors”. També feia cua l’argentí José C. Gorrea, originari de Mendoza, que ja fa dotze anys que viu a Espanya, amb la seva família. “Vinc cada any. Tot el que pugui ajudar, benvingut sigui” L’Ajuntament de Terrassa ha cedit al departament de Salut quatre espais municipals per afrontar la nova campanya de vacunació de la grip, que enguany no es realitzarà als Centres d’Atenció Primària (CAP), amb l’excepció del CAP Est. El Casal de Can Parellada, el Centre Cívic Montserrat Roig, el Centre Cívic President Macià i el Casal d’Avis de les Arenes se sumen a altres espais destinats a la vacunació de persones de risc, per tal de minimitzar l’afluència de persones als CAP.

La campanya a Terrassa va començar dijous i s’allargarà fins a finals de novembre.Per vacunar-se no cal presentar la targeta sanitària i ni demanar cita prèvia, a excepció de les persones que depenen del CAP Antoni Creus i del CAP Terrassa Est, que sí que han de demanar cita prèvia, telemàticament o per telèfon. Les persones amb el CAP de referència Antoni Creus han d’anar al Casal de Can Parellada (c/ d’Amèrica, 33) de dilluns a divendres, del 16/10 al 01/12, de 9.15 a 13.30h. Les del CAP Sant Llàtzer, a l’Aula d’infermeria (c/ de la Riba, 69) el 20, 21, 23, 27, 28, 30 d’octubre i el 3, 4, 6, 10, 11, 13 de novembre, de 10 a 14h, o al Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180), de dilluns a divendres, del 19/10 al 13/11, de 15 a 17.30h. I els dels CAPs Rambla, Terrassa Oest i Terrassa Sud, al Centre Vallparadís (c/ del Castell, 31), de dilluns a divendres, del 15/10 al 30/11, de 8.30 a 14h i de 15 a 19h. Els pacients del CAP Terrassa Nord tenen més opcions: el Centre Cívic President Macià (Av. Francesc Macià, 189), el 21 i 28 d’octubre i el 4 i 11 de novembre, de 15.30 a 19 h, i el 22, 23, 29, 30 d’octubre i el 5, 6, 12 i 13 de novembre, de 10.30 a 13.30 h; a l’Associació de Veïns d’Ègara , el 20 i 27 d’octubre i el 3 i 10 de novembre, de 10.30 a 13.30 h; o al Casal d’Avis Les Arenes (carrer Farell, 2), el 19 d’octubre i 2 de novembre, de 10.30 a 13.30h, i el 26 d’octubre i 9 de novembre, de 15.30 a 19 h. Al CAP Terrassa Est es farà la vacunació de dilluns a divendres, del 19/10 al 13/11, de 10.30 a 12.30 i de 15 a 16.30h. En aquest cas cal demanar cita al 937 848 283.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top