Publicitat
Terrassa

L’actual director de l’ESEIAAT és l’únic candidat a les eleccions

Fa quatre anys, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va fer per primera vegada a la seva història unes eleccions per escollir el director. Les va guanyar Xavier Roca, que ara és l’únic candidat que es presenta a les segones eleccions del centre. Hi poden votar més de cinc mil universitaris, entre professorat, estudiants i personal d’administració i serveis.

La crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat a l’ESEIAAT a fer les votacions totalment en línia, mitjançant un programa d’urna electrònica, durant sis dies. Comencen avui i finalitzaran el dia 15.

Xavier Roca (Vilafranca del Penedès, 1974) és professor a la UPC Terrassa des del 1999, i doctor enginyer industrial per la UPC des del 2005. Abans de dirigir l’ESEIAAT, va ser-ne el sotsdirector i cap d’estudis del 2011 al 2015. També va ser el delegat del rector de l’Àrea Acadèmica durant el procés de fusió de les dues escoles d’enginyeria de la UPC a Terrassa. També va coordinar el màster universitari en Enginyeria Industrial i el màster universitari en Enginyeria Aeronàutica.

Pel que fa al seu àmbit de treball, Roca és investigador al Grup de Recerca i Innovació de la Construcció (GRIC) i professor del departament d’Enginyeria de Projectes i de la Construcció. La recerca s’emmarca en la línia de la gestió dels processos constructius.

"Una massa crítica clau"
L’ESEIAAT és un centre públic de formació i investigació en enginyeria, que pertany a la UPC des de la seva fundació, ara fa 50 anys. Actualment hi estudien uns 4.500 alumnes en els deu graus i deu màsters que s’imparteixen. El centre aporta a la societat més de vuit-cents professionals de l’enginyeria cada any de totes les àrees industrials i dels àmbits aeroespacial i audiovisual. A més, hi treballen 33 grups d’R+D que transfereixen la seva innovació tecnològica a les empreses.

A les seves aules i laboratoris "s’han format milers d’enginyers i enginyeres durant més d’un segle, una massa crítica clau per al desenvolupament industrial, econòmic i social del país", assenyalen fonts del centre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top