Publicitat
Terrassa

El TC també avala la suspensió el 2019 com a diputats de Rull i Turull

Com va fer en el cas de l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez, el Tribunal Constitucional (TC) també ha avalat la decisió del Congrés de suspendre com a diputats els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull el 2019, quan estaven sent jutjats pel procés i processats per rebel·lió. El ple del TC ha desestimat per unanimitat els recursos d’empara de Turull i Rull, actualment complint una pena de presó per sedició, contra les resolucions de Congrés dels Diputats de 24 de maig i 11 de juny de 2019, per les que van quedar suspesos en l’exercici del seu càrrec. En dues sentències, el TC deixa clar que l’"adveniment de sentència en la causa 20907-2017 (la del procéss) no té cap efecte per a l’enjudiciament d’aquests acords, ja que el que la condemna hagi estat finalment per sedició, no per rebel·lió, no afecta la correcta aplicació que al seu dia es va fer de l’article 384 bis" de la Llei d’enjudiciament criminal.

Càrrec públic
Aquest article estableix la suspensió de càrrec públic a un processat en ferm que es trobi en presó preventiva per delictes com el de rebel·lió. En el seu recurs, Rull i Turull van al·legar vulneració de drets fonamentals per haver estat "automàticament suspesos en l’exercici del càrrec i en els drets i deures establerts en el Reglament de Congrés" en virtut d’aquests acords.

Ara, el Constitucional, en resoldre els seus recursos, reprodueix els raonaments jurídics que ja va esgrimir el passat juliol per rebutjar el que va interposar Jordi Sànchez pel mateix motiu. Així, reiteren que l’acord de la Mesa no va vulnerar cap dels drets fonamentals invocats.

Avalada l’aplicació d’aquest article, el Constitucional confirma la decisió de la Mesa i avala la seva competència per a això, després de la disjuntiva que es va crear sobre si havia de ser aquest o el mateix Tribunal Suprem, amb encreuament de missives inclòs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top