Publicitat
Terrassa

Torna el debat sobre la percepció d’inseguretat

Dues agressions brutals al Centre i Ca n’Anglada

Captura d'un vídeo de la pallissa a la plaça Didó

Fins fa pocs anys, episodis de violència semblants passaven gairebé inadvertits, menys per als protagonistes i els testimonis directes. Ara, un enregistrament amb mòbil i la posterior difusió converteixen fets com les dues salvatges agressions desencadenades a Terrassa durant la Festa Major gairebé en un espectacle visionat per milers de persones. Els Mossos d’Esquadra investiguen tots dos casos i, de moment, no hi ha detinguts. Però els dos actes violents han revifat el debat ciutadà sobre la percepció d’inseguretat a Terrassa.

El primer atac va tenir lloc dissabte, a les 3 de la matinada, a la plaça Didó, en ple Centre. Les imatges difoses per xarxes socials mostren la brutal pallissa propinada per un individu a un altre al qual tenia subjecte en el terra. L’agressor comptava amb la connivència de diversos companyons que no van dubtar a trepitjar la víctima. Les motivacions de l’agressió no han transcendit, però està descartat que, al contrari del que es va dir, el mòbil fos homofòbic. Algunes fonts parlen d’un robatori de telèfon mòbil. Unes altres, d’una reacció de la víctima als comentaris realitzats pels agressors a la seva xicota. Segons fonts policials, el ferit va sofrir lesions de caràcter lleu. Un miracle d’acord amb l’envergadura de la pallissa.

Les conseqüències lesives de la segona agressió van ser molt més greus. El fet es va desencadenar a Ca n’Anglada, al carrer de Jacint Elías, a les 9 del matí del mateix dissabte. Un home va sofrir lesions molt greus en un braç en ser apunyalat per un altre individu en el qual, segons fonts pròximes a la investigació, sembla una disputa entre persones que es coneixien per endavant. Al principi es va témer que la víctima perdés el braç esquerre, amputat pel feroç atac, fet suposadament amb un matxet, però finalment sembla que els metges van poder salvar l’extremitat. En un vídeo s’observa el ferit, amb el braç penjant, però sense perdre el coneixement, mentre un altre individu al seu costat branda el que sembla un matxet i impedeix que altres joves s’acostin a la víctima.

Reunió d’urgència
Els Mossos d’Esquadra investiguen els dos episodis de violència. Terrassa ha tornat al centre de l’atenció mediàtica precisament quan celebra la seva Festa Major, i el mateix dissabte l’Ajuntament va sortir a la palestra i va difondre un comunicat després d’una reunió d’urgència de responsables policials presidida per l’alcalde, Jordi Ballart.

Es van analitzar els incidents ocorreguts durant la matinada a la zona del carrer de la Rasa i la plaça Didó i el cos local i els mossos van acordar reforçar, en cas que fos necessari, el dispositiu de seguretat de la Festa Major per preservar la seguretat i fer complir les mesures per prevenir els contagis de coronavirus. Ballart va voler llançar un missatge de tranquil·litat i va recordar que per garantir la seguretat de tots els terrassencs “des del primer dia de festa es va incrementar un 50% la presència d’agents de la Policia Municipal al carrer”. I va assenyalar que s’estava treballant de forma coordinada amb els Mossos d’Esquadra.

Els altercats arriben pocs mesos després d’incidents i agressions a policies a barris com Ca n’Anglada o la Maurina. I els assalts al Centre també són freqüents, segons denuncien hostalers que a les darreres setmanes han vist com grups de joves agredien diverses persones, entre les quals cambrers de locals d’oci, per robar-los pertinences com els mòbils. El sindicat SPL ha denunciat que un grup de joves actua “com una organització criminal, de manera coordinada per cometre delictes violents” i que la Festa Major ha estat “el seu millor aparador”. Fa dos mesos, aquests delinqüents “tiraven pedres a la policia” i ara “fan atracaments amb pistola elèctrica i d’una crueltat extrema”.

El govern municipal admet un repunt de robatoris violents a les darreres dues setmanes al Centre, però destaca que els cossos policials hi estan a sobre i han efectuat detencions. Tot i la violència emprada per alguns lladres, una violència “inquietant”, el regidor de Seguretat, Xavier Fernández Rivero, deixa clar que l’estadística de fets delictius al sector és inferior a la d’altres anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Torna el debat sobre la percepció d’inseguretat
To Top