Publicitat
Terrassa

Nou projecte social per millorar la convivència a Ca n’Anglada

És centrarà en l’ús de l’espai públic, dirigit als joves, i en la promoció de comunitats de propietaris

Veïns passejant pel carrer de Sant Tomàs de Ca n'anglada. /Nebridi Aróztegui

Ca n’Anglada és un dels 21 beneficiàris del projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social” impulsat per la Diputació de Barcelona, que injectarà 172.900 mil euros anuals en intervencions socials per a la millora de la convivència. En concret, a Ca n’Anglada es centraran en els usos de l’espai públic per part dels joves i en l’organització de comunitats de propietaris.

El projecte està dotat amb 2,2 milions d’euros que es distribuiran entre els 13 municipis de la provincia que reuneixen els requisits per participar: Badalona, Cornellà del Llobregat, El Prat del Llobregat, L’Hospitalet del Llobregat, Manresa, Mararó, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Es tracta d’una intervenció de nova ideació, que pren de referent el pla Futur Ca n’Anglada 2030. La base del projecte és la millora de les relacions de convivència a partir del reconeixement de les diferències i la detecció de necessitats socials. El projecte es desdobla en dues grans línies d’intervenció.

Una està centrada en els usos de l’espai públic i es dirigeix als/les adolescents i joves que els usen. L’objectiu és generar dinàmiques d’organització comunitària que impulsin canvis en els usos de l’espai públic i que, mitjançant projectes d’intervenció educatius, s’obrin noves possibilitats de socialització educativa per als i les joves, la reconnexió d’aquests col·lectius als recursos i equipaments del barri, i la participació de les famílies en tot aquest procés.

Un segon projecte es basa en la generació de noves dinàmiques en la relació veïnal que vincula l’edifici amb el barri i la ciutat. Tracta de detectar lideratge veïnal i d’organitzar comunitats de propietaris amb capacitat de gestió dels afers comuns de les finques en les qüestions clau de projectes de rehabilitació, millora de la cooperació veïnal i dignificació de l’entorn construït. La proposta de Terrassa preveu l’obertura d’un equipament de referència de les intervencions esmentades: l’Oficina de Rehabilitació i Dinamització Comunitària.

El projecte ha estart consensuat amb l’Ajuntament de Terrassa, que serà l’encarregat de desenvolupar-lo en tres anualitats: 2021, 2022 i 2023. La Diputació de Barcelona aporta els recursos econòmics, tècnics i de coneixement.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Nou projecte social per millorar la convivència a Ca n’Anglada
To Top