Publicitat
Comarca

Explosió a la petroquímica de Tarragona amb ferits

L’explosió ocorreguda ahir a la tarda en una indústria química de Tarragona va causar almenys quatre ferits greus, després de la qual Protecció Civil va elevar a la fase d’emergència el seu pla de reacció davant d’accidents químics.

Segons va informar Protecció Civil, els quatre ferits en l’accident, ocorregut cap a les 18.40 hores d’ahir a l’empresa química IQOXE de polígon sud de Tarragona, van patit cremades greus i van ser evacuats a l’Hospital Vall d’Hebron.

Inicialment, l’accident, que no consta que originés cap núvol tòxic, va obligar a activar el pla Plaseqcat davant d’accidents químics en fase d’alerta, tot i que posteriorment es va elevar a la fase d’emergència en constatar que l’accident químic havia causat ferits.

Els bombers van mobilitzat una vintena de dotacions que ahir a la tarda treballaven per rebaixar la intensitat de les flames, que afectaven instal·lacions amb productes químics. També es va revisar l’interior de recinte de la fàbrica on va ocórrer la deflagració, per comprovar que no hagués quedat cap persona atrapada.

Finestres tancades
Protecció Civil va aclarir que no es van activar les sirenes d’alarmes a la població, preceptives en cas d’accident químic, perquè l’explosió i l’incendi posterior no van afectar més enllà del polígon.

No obstant això, ahir mantenia la recomanació que els veïns es confinessin a casa seva, amb les portes i finestres tancades, si notaven fum, especialment a les poblacions de la Canonja i Vila-seca, les més properes al lloc de l’accident.

El president del Govern, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, es van desplaçar ahir a Tarragona per seguir de prop els treballs dels equips de emergències.

Així mateix, una persona va morir ahir a la en ensorrar-se parcialment el pis en què residia, situat al barri tarraconsense de Torreforta, en un succés que s’investiga si pot tenir relació amb l’explosió ocorreguda en una indústria química de Tarragona.

El succés va tenir lloc poc després de les 19 hores en un edifici situat al número 7 del carrer García Lorca de Torreforta, quan esvan ensorrar els envans i part del sostre d’un dels pisos. A conseqüència de l’ensorrament, que va afectar elements estructurals de l’immoble, va morir un home, segons sembla el propietari del pis afectat.

Fonts de l’Ajuntament de Tarragona van precisar que, a falta dels resultats de la investigació, una de les hipòtesis és que l’home hagi morís en rebre l’impacte dels vidres de la seva finestra, que haurien esclatat a conseqüència de l’ona expansiva de la deflagració.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top