Publicitat
Terrassa

El Carnestoltes de Terrassa es trasllada al mes de juny

Enguany se celebrarà entre el dijous 2 i el dimecres 8 de juny

Una de les rues del Carnestoltes de fa dos anys / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tot i que les dates exactes estan pendents que la Confraria Mascarada i l’Ajuntament de Terrassa es reuneixin aquesta setmana, tot sembla indicar que el Carnestoltes 2022 a Terrassa se celebrarà entre el dijous 2 de juny i el dimecres 8 de juny. El motiu d’aquest ajornament de gairebé quatre mesos és doble: d’una banda, la situació pandèmica actual fa complicat permetre aglomeracions de gent als carrers i de l’altra l’actual situació de la Covid dificulta molt que les comparses puguin treballar en l’elaboració dels vestits, les disfresses i les carrosses. De fet, no es permeten reunions de més de 10 persones.

La situació de pandèmia ha motivat que enguany el Carnestoltes se celebri al mes de juny. S’havia de celebrar entre el dijous 24 de febrer i el dimecres 2 de març. Aquest any, Terrassa tindrà per primera vegada un Carnestoltes d’estiu, una opció que es podria mantenir de cara als anys vinents. Hi hauria, per tant, el Carnestoltes habitual (set setmanes abans de Setmana Santa) i el Carnestoltes d’estiu. L’any passat, la pandèmia va obligar a cancel·lar el Carnestoltes, que es va limitar al guarniment d’alguns aparadors amb disfresses d’altres anys.

Carnestoltes en màniga curta

D’aquesta manera, l’actual Carnestoltes començarà el dijous 2 de juny amb la celebració del Dijous Gras. Aquell dia es durà a terme la festa infantil al Parc de Sant Jordi. El dissabte 4 de juny es desenvoluparà la Rua de Carnestoltes, amb l’habitual Ball de Mâscares, que se celebrarà, com els darrers anys, al Recinte Firal del Passeig del Vint-i-dos de Juliol, on es donaran a conèixer els corresponents premis a les comparses guanyadores.

Diumenge se celebrarà la Rua Infantil pels carrers de la ciutat. El dilluns 6 de juny, que és festiu a Terrassa (Segona Pasqua) i el dimarts 7 de juny tindrà lloc la Vetlla del Difunt a l’atri de l’Ajuntament. Dimarts hi haurà el Ball de Vídues en una plaça de la ciutat encara per determinar. Finalment, el dimecres 8 de juny, Dimecres de Cendra, el Castell Cartoixa de Vallparadís acollirà el tradicional Enterrament de la Sardina, l’activitat que posa fi al Carnestoltes.

Aquesta setmana, la Confraria Mascarada anunciarà el canvi de dates provocat per la pandèmia i en les properes setmanes es coneixerà el cartell d’enguany.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top