Publicitat
Terrassa

Mútua Terrassa inicia un servei més personalitzat cap a la dona embarassada

El servei de Ginecologia aposta per l’escolta activa com a eix vertebrador

El servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha iniciat un programa d’atenció més personalitzada de les necessitats de la dona, el seu bebè i el seu entorn més proper. Ser respectuosos amb la dona i atorgar-li el protagonisme que mereix és l’objectiu del programa en el qual també treballa el servei de Pediatria.

El servei treballa amb la premissa d’escoltar els requeriments de la dona i respectar al màxim tant el seu cos com les seves decisions, sota la premissa de promoure una medicina més propera i atenta amb el benestar i la seguretat dels seus pacients.

“El Servei de Ginecologia i Obstetrícia és especialment sensible durant el procés de l’embaràs i específicament en el moment del part”, asseguren des de MútuaTerrassa. En aquest sentit, tant el procediment de dilatació com el propi part es duu a terme al mateix espai i sempre preservant al màxim la intimitat de la parella. Una molt baixa taxa d’episiotomies i una cesària del tot respectada corroboren la consideració del servei envers la dona i el seu cos, segons informa Mútua.

L’estret vincle entre la mare i el nadó és un altre dels seus trets definitoris ja que en cap circumstància s’opta per separar-los, sempre que les condicions clíniques ho permetin. La pràctica del “pell amb pell” s’implementa en tots els casos amb els múltiples beneficis que se’n deriven: facilitar el desenvolupament de la lactància, estabilitzar la freqüència cardíaca del nadó, ajudar a la regulació de la temperatura, promoure l’establiment del vincle afectiu i, en definitiva, disminuir l’estrès del part.

Els parts de baix risc estan liderats per llevadores i totes les mares compten amb un suport específic a la lactància materna. Les cures neonatals es realitzen a la mateixa habitació -d’acord amb el criteri de mantenir el nexe entre la mare i el bebè- i aquestes són sempre individuals. propi. A més, mitjançant el circuit d’alta precoç, s’afavoreix el retorn a casa de la mare i el nadó en un període màxim de 48h i coordinat amb una llevadora a domicili per realitzar el seguiment postpart.

Més enllà dels aspectes vinculats a la maternitat, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia compta amb una Unitat referent d’atenció a la patologia del sòl pèlvic. Des de fa més de dues dècades practica l’ecografia morfològica i funcional de sòl pelvià com a mecanisme per diagnosticar i controlar les disfuncions del sòl pelvià. És pioner a nivell estatal en aquest procediment i en conseqüència és un percussor en aquest canvi de tendència a nivell de l’estat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top