Publicitat
Comarca

Detectat el primer cas de coronavirus a Castellbisbal

Els responsables del CAP Dr. Joan Planas de Castellbisbal van comunicar ahir a l’Ajuntament que havien detectat el primer cas de coronavirus al municipi. Ja s’han pres les mesures adients per atendre el cas i des del Consistori es recorda la importància de seguir les pautes d’higiene i prevenció que marquen les autoritats sanitàries. Al Facebook de l’Ajuntament, diversos ciutadans van posar en dubte que només hi hagi un cas de coronavirus al municipi argumentant que és impossible conèixer la xifra real perquè a la gent no se li fa la prova i suggerint que el nombre d’afectats és probablement molt més alt.

Com la resta d’ajuntaments, el de Castellbisbal també va emetre ahir un ban d’alcaldia amb un seguit de noves mesures preventives i organitzatives del govern municipal per lluitar contra el coronavirus amb motiu de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol.

Terminis
D’altra banda, a Matadepera, malgrat que la pràctica totalitat de dependències municipals estan tancades, a excepció de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i la Policia Local, cal recordar que el Jutjat de Pau i el Registre Civil, al Casal de Cultura, presten servei en els seus horaris habituals, és a dir, de dilluns a divendres de nou del matí a dues de la tarda. Per accedir al Casal, però, com que està tancat, cal trucar al telèfon 93 730 17 82 per tal que des de dins es pugui obrir.

Cal recordar també que, en aquests i la resta de tràmits que es fan a l’Ajuntament, es recomana que es facin telemàticament o ajornar-los. S’han suspès els terminis de tramitació administrativa, el que vol dir que en dues setmanes no comptaran els terminis disponibles pels tràmits administratius. Per últim, la Deixalleria Municipal continuarà oberta, però només podran entrar simultàniament tres cotxes.

A Viladecavalls, l’Ajuntament també va publicar, ahir, un van d’alcaldia on es recullen les mesures decretades pel Govern espanyol i adverteix que “tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat”. A Ullastrell, per exemple, les multes per infringir les mesures de l’estat d’alarma poden arribar als 600 euros, explica el web municipal d’aquesta població.

A Vacarisses, des d’ahir el CAP només obre els matins, de vuit del matí a tres de la tarda. El motiu: la situació d’emergència que s’està vivint, que requereix una reorganització del personal sanitari.

Així, les visites i proves programades es faran mentre no s’avisi del contrari. En cas d’anul·lar-se, serà el mateix doctor/a qui es posarà en contacte amb el pacient. Per a urgències, a la tarda, es pot acudir al CAP de Castellbell i el Vilar.

Sense consultori a Rellinars
A Rellinars, el consultori mèdic ha tancat temporalment. Els usuaris hauran d’adreçar-se als CAP de Vacarisses, Castellbell i Monistrol durant els matins i fins a les tres de la tarda; al de Castellbell a les tardes i entre les vuit del vespre i les vuit del matí, al CAP de Monistrol.

L’Ajuntament de Sant Cugat va anunciar ahir tot un seguit de mesures que s’aniran aprovant i implementant les pròximes setmanes per tal d’impulsar ajuts al lloguer i donar suport al comerç local i a les persones autònomes i les empreses que treballen per a l’Ajuntament.

Igualment, el Consistori de Sant Cugat manté en ple funcionament serveis bàsics com la Policia Local, els Serveis Socials, els serveis de Salut (el CAP Valldoreix assumeix els dels consultoris de la Floresta i les Planes), els mercats municipals, el transport urbà (que ofereix un terç del seu servei en compliment de les mesures decretades per la Generalitat), l’atenció ciutadana i subministraments bàsics com l’aigua o la recollida d’escombraries.

A Rubí, la seva alcaldessa, Ana María Martínez, va signar diumenge un decret en què s’estableixen les mesures preventives, de protecció i organitzatives que aplicarà l’Ajuntament en els pròxims dies. El decret estableix amb caràcter general, i en consonància amb el tancament d’equipaments municipals efectiu des del passat dijous, que no es dispensarà atenció ciutadana presencial. Sí que es garantirà, però, en aquells casos d’urgència o extrema necessitat un sistema de cites concertades, tal com ja s’havia anunciat en el cas de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top