Publicitat
Diners

BBVA Asset Management dona 145.000 euros a 4 ONG catalanes

La Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya, la Fundación Pequeño Deseo de Barcelona, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida i Scouts MSC (Moviment Scout Catòlic), amb seu en la capital comtal i Madrid i presència en totes les CCAA, s’han alçat amb quatre dels vint-i-set premis en la segona convocatòria llançada per la gestora de fons BBVA Asset Management (AM), en la que es comprometia a donar el 25% del total de la comissió de gestió del fons BBVA Futur Sostenible ISR a projectes solidaris. La donació d’enguany, que es repartirà entre vint-i-set projectes per tot el territori nacional, ascendeix a un total de 1,2 milions d’euros. Cadascuna d’aquestes ONG rebrà un total de 37.090 euros. Cal destacar, el premi rebut per Moviment Scout Catòlic pel seu projecte d’àmbit nacional: ‘Inclusió Social de nens i nenes desfavorides a través de l’Escoltisme’.

BBVA Futur Sostenible ISR és un fons d’inversió solidari, que té el compromís de donar anualment un 25% del total de la comissió de gestió a projectes solidaris. A tancament de 2019, aquest producte va aconseguir un patrimoni sota gestió de 967 milions d’euros, amb el que l’import de la donació generat sobre el patrimoni del fons va ascendir a més d’1,19 milions d’euros. L’alta captació d’enguany reflecteix l’interès dels inversors per fons que integrin en la seva estratègia i operativa oportunitats de minimització de riscos mediambientals, socials i de governabilitat.

Violència de gènere
La Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya, amb seu a Barcelona, destinarà la donació de BBVA al seu projecte ‘No és no. Lluita contra la violència cap a dones amb discapacitat intel·lectual’, amb el qual posarà en marxa accions educatives, preventives i d’intervenció directa per a abordar situacions d’assetjament, abús i agressió sexual. Aquesta iniciativa, que beneficiarà a un total de 228 dones en edats compreses entre 14 i 30 anys, comptarà amb quatre línies d’intervenció: fomentar l’apoderament de les dones amb discapacitat intel·lectual; crear sinergies amb altres entitats i organismes que permetin oferir una atenció especialitzada; sensibilitzar per a promoure una millor protecció normativa i jurídica de les dones i, finalment, elaborar productes divulgatius i de sensibilització. La Fundación Pequeño Deseo destinarà els 37.090 euros donats per BBVA AM a millorar la qualitat de vida de 53 nens amb edats entre els 4 i 18 anys amb malalties greus o cròniques i, per extensió, a les seves famílies, que estan sent tractats en hospitals de Catalunya. A través del projecte ‘Il·lusions per a un futur millor’, aquesta fundació treballa individualment amb cada nen complint algun dels seus desitjos per a generar emocions positives que contribueixin al seu benestar, com conèixer a esportistes, muntar amb globus o disposar de tecnologia que els ajudi. L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics, a Lleida, oferirà un programa complet de prevenció i neurorehabilitació per a més de 250 persones gràcies a la donació de BBVA AM. Gràcies a aquesta iniciativa, aquestes persones podran millorar la seva autonomia personal i qualitat de vida en el procés d’adaptació a la nova realitat personal i familiar que els espera. Finalment, un altre dels projectes premiats amb aquest import ha estat ‘Inclusió Social de nens i nenes desfavorides a través de l’Escoltisme’ de Scouts MSC. L’objectiu és facilitar i fomentar la inclusió social de 3.000 nens i joves d’entre 6 i 21 anys d’entorns desfavorits perquè puguin accedir de manera senzilla i segura a activitats educatives de temps lliure a través dels grups scouts de tot el país.

Candidatures
Enguany, la gestora d’actius de BBVA ha rebut en total 232 candidatures, de les quals 181 complien les bases de la convocatòria. Un 34% són projectes relacionats amb la inclusió social; un 50%, amb dependència major i salut, i un 16% amb el medi ambient. Els 27 premis guanyadors es reparteixen en les següents categories geogràfiques: tres premis nacionals i tres per a cadascuna de les set direccions territorials de BBVA a Espanya. Cadascun d’aquests projectes guanyadors rep 37.090 euros. Així mateix, s’ha creat una nova categoria anomenada Grans Premis, amb 100.000 euros per a cadascun dels tres projectes guanyadors. En 2019, BBVA AM va donar 17.000 euros a l’ONG Adisli l’objectiu de la qual és fomentar l’accés a l’ocupació pública de persones amb discapacitat intel·lectual i intel·ligència límit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top