Publicitat
Diners

Pimec valora positivament els Projectes Singulars 2020

La patronal Pimec fa balanç trimestral dels set projectes que va iniciar al setembre dins el marc del Projecte Singulars 2020 i que tenen com a objectiu acompanyar a empreses i persones en situació d’atur o millora de l’ocupabilitat per tal de facilitar la incorporació al mercat de treball de més de 450 joves. La patronal considera molt positiva tant l’acollida per part dels participants com el feedback de les empreses que s’han sumat a aquesta iniciativa subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu dins el Pla Nacional de Garantia Juvenil.

Les actuacions d’aquest programa tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones joves d’entre 16-29 anys, tot oferint una formació i una tutorització i seguiment personalitzat, apropant-los i orientant-los cap a les necessitats laborals del teixit productiu del territori.

A partir de gener de 2021 totes les empreses vinculades a aquests sectors tindran l’oportunitat de contractar a persones joves qualificades i la possibilitat de beneficiar-se d’ajuts econòmics a través de les subvencions disponibles. A l’anterior edició es va aconseguir una mitjana d’inserció del 79,3%, valor del qual es partirà enguany.

Dels set programes que gestiona Pimec dins el marc del Projecte Singulars 2020, hi ha un que es fa la comarca del Vallès Occidental. Es tracta de "Fabrica el teu futur", on 60 joves participen i s’estan formant en l’àmbit tecnològic (drons, impressió 3D, automatització logística i màrqueting digital). També participen les següents entitats: Foment de Terrassa SA, Ajuntament de Sant Cugat, Fundació Eurecat i Centre Tecnològic Leitat.

Els projectes restants es fan a altres comarques. Així, "Programa el teu futur" acull a 75 joves del Barcelonès per formar-se i dedicar-se posteriorment al desenvolupament web (front-end i Full-stack) o impressió 3D. En aquest projecte participen les entitats Bit Academy i Centre Tecnològic Leitat, amb la col·laboració de la Barcelona Digital Talent.

A "Connecta Jove VO", 90 joves del Vallès Oriental s’estan formant en manteniment industrial, muntatge d’instal·lacions frigorífiques, robòtica, màrqueting digital i automatització logística. També hi participen el Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de les Franqueses, el Servei d’Ocupació de la Vall del Tenes, Granollers Mercat EPE, CIEF Formació, ISOVERI Formació, Fundació Eurecat i PIME Coneixement.

"E-nginy Jove 4.0" és el projecte del Bages, en el qual han tingut cabuda 45 joves de la comarca. Totes les formacions estan dins del sector industrial, concretament, la indústria 4.0 (mecànica industrial, màrqueting digital i logística). També participen el Centre de Formació Pràctica, Fundació Emi Manresa i Fundació Eurecat.

Prospecció empresarial
Pimec també col·labora activament en tasques de prospecció empresarial a Sant Adrià del Besòs, al Baix Llobregat i a Girona, on es pretén inserir a més de 200 joves, als quals també se’ls està qualificant professionalment, en sectors tecnològics i digitals, en el sector serveis, el sector logístic, l’administratiu, i de la restauració. El programa contempla la realització de visites a empreses per conèixer l’entorn productiu i participar en diferents activitats socials.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top