Publicitat
Diners

H&M es planteja tancar la seva botiga a Terrassa

La companyia sueca pretén acomiadar 1.066 persones i tancar 30 establiments a tot Espanya

La cadena sueca de moda H&M es planteja tancar la seva botiga de Terrassa, on actualment treballen 16 empleats. L’establiment, ubicat al carrer Major, forma part de la trentena de centres (30 botigues i dos centres d’oficines) que la companyia vol tancar a tot Espanya, set d’ells a Catalunya. 94 tendes espanyoles més (13 catalanes) es veurien també afectades per una reestructuració de la plantilla. Segons expliquen des de CCOO, el propòsit d’H&M és acomiadar un total de 1.066 persones.

A més, segons denuncia el sindicat, la companyia ha plantejat una modificació substancial de les condicions de treball per a 50 contractes corresponents a 24 establiments.

La cadena de roba justifica aquest plantejament de reducció de personal i tancament de botigues per causes productives i organitzatives fruit de la transformació que han patit els hàbits de consum i la necessitat d’adaptació del seu model de negoci a la nova realitat comercial que la pandèmia ha accelerat. CCOO, però, considera que  que “és absolutament desproporcionat i injustificat“. De fet, el sindicat defensa que “els canvis en el sector s’han d’emprendre amb la plantilla garantint en tot moment la seva ocupabilitat, amb mesures no traumàtiques i de flexibilitat interna a l’empresa”. La transformació digital i el nou model de negoci, segons CCOO, passen per la requalificació de la plantilla amb formació i la millora de l’ocupabilitat funcional.

A nivell mundial s’ha anunciat una reducció d’un 7% de botigues, a Espanya se’n pretén tancar un 18%, amb una afectació de la plantilla del 20%. Per a CCOO és “prioritari i imprescindible” una reducció substancial del nombre de persones afectades, mesures de voluntarietat no traumàtiques i un compromís amb la qualitat de l’ocupació. A més, el sindicat ha sol·licitat la retirada de la modificació de les condicions de treball plantejada en considerar que “incideix directament en el procés d’acomiadament col·lectiu”.

El passat 23 d’abril es va constituir la taula de negociació entre empresa i sindicats, que té previst tornar a reunir-se aquest 29 d’abril a Madrid.

Ara fa dos anys H&M ja va plantejar tancar la botiga de Terrassa, oberta des de l’abril de 2003. Aleshores, però, la companyia sueca va arribar a un acord “in extremis” amb la propietat del local (de 1.300 metres quadrats, 800 dels quals dedicats a superfície de venda) per a rebaixar el preu del lloguer. Així, després de quatre dies sense activitat, la tenda va tornar a obrir.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
H&M es planteja tancar la seva botiga a Terrassa
To Top