Publicitat
Diners

Canvis de propietat en el món del ciclisme

Taurus Capital ha comprat Bike Ocasión. És el segon canvi en el sector en poques setmanes. Fa un mes, Cicles Morenito va passar a mans de Mammoth Bikes

La botiga física de Bike Ocasión està ubicada a la carretera de Castellar / alberto tallón

La botiga de compravenda de bicicletes de segona mà Bike Ocasión canvia de mans. Després de set anys de vida, l’empresa terrassenca ha estat adquirida pel fons Taurus Capital, especialitzat en l’adquisició de petites i mitjanes empreses. L’import de l’operació no ha transcendit.

Els fundadors del fons, Juan Domingo Carretero i Borja Mesonero-Romanos, passen a ser els administradors solidaris de la companyia egarenca, mentre que el fundador i fins ara conseller delegat de Bike Ocasión, Javier Palmero, ha passat a ser el cap de compres i vendes de la firma des que es va oficialitzar la transacció.

Amb seu a la carretera de Castellar de Terrassa, Bike Ocasión es dedica des del 2015 a la compravenda de bicicletes de segona mà. És actualment un dels gegants del “retail” català. Opera a través de botiga física i en línia.

L’any 2020, l’últim any del qual hi ha registre de vendes al registre mercantil, la companyia va obtenir uns beneficis de 360.000 euros i va facturar-ne 4,65 milions, la qual cosa va suposar un creixement del 61% respecte del 2019, quan va ingressar 2,88 milions d’euros.

Després de la pandèmia, són moltes les persones que s’han aficionat el ciclisme. La venda de bicicletes tan de primera com de segona mà ha augmentat de forma considerable. Mesos enrere, les botigues tenien llista d’espera per a determinats models i els tallers mecànics de bicicletes no donaven l’abast.

Uns anys de canvis

Amb tot, enguany, hi ha hagut diversos canvis en el sector, a nivell empresarial. Bike Ocasión no és l’únic negoci dedicat al ciclisme que ha canviat de mans a Terrassa. Fa unes setmanes, un altre establiment especialitzat en bicicletes, en aquest cas un històric de Terrassa, va anunciar també el canvi de propietat. Es tracta de Cicles Morenito, ubicat a la carretera de Montcada, que ha estat adquirit per Mammoth Bikes, propietat del Grupo Barrabés, que el novembre de 2020 havia comprat la barcelonina Tomás Domingo Bike House i que paral·lelament a l’adquisició de Cicles Morenito, ha comprat també Bicicletas Faura, tenda amb 35 anys de trajectòria a Albacete.

De fet, el sector de la bicicleta està experimentant diversos processos de concentració a nivell de tot l’estat. L’any passat el grup estatunidenc Trek Bikes va comprar la històrica botiga de bicicletes de Manresa Tomás Bellès, fundada el 1971; mentre que el gener de 2021 la xarxa de concessionaris i tallers oficials Quadis va adquirir una participació majoritària en el capital de Biciescapa, un dels principals operadors de la distribució ciclista espanyola per superfície i facturació, amb botigues a Sabadell, Girona i Barcelona i una plataforma de venda en línia.

A més, aquest mes de juny la companyia estatunidenca de bicicletes Specialized ha comprat la cadena madrilenya de tendes de ciclisme Kbike, dins de la seva estratègica per crear una cadena de botigues pròpies.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Canvis de propietat en el món del ciclisme
To Top