Publicitat
Diners

La indústria perd empreses a Terrassa

El nombre de companyies del sector s’ha reduït un 2% entre el tercer trimestre del 2021 i el d’enguany

La indústria perd empreses a Terrassa respecte d’ara fa un any. La ciutat ha tancat el tercer trimestre del 2022 amb 14 companyies menys en el sector que el mateix període del 2021, segons dades del darrer informe Miniflaixos del perfil de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa. La reducció ha estat d’un 2,01%, passant de 696 companyies el tercer trimestre del 2021 a 682 negocis el tercer trimestre d’enguany.

Ara fa cinc anys, el sector comptava amb gairebé 160 empreses més que ara. El tercer trimestre del 2017 eren 839 les companyies industrials ubicades a Terrassa. Des d’aleshores, la xifra ha anat a la baixa any rere any, exceptuant el 2021, en què es va produir un increment respecte del 2020. Aquest 2022, però, ha tornat a baixar.

És més, la indústria és l’únic sector que ha perdut empreses l’últim any a la ciutat. L’agricultura s’ha mantingut estable els darrers dotze mesos amb set empreses, mentre que en el sector serveis i la construcció han augmentat.

El sector serveis comptava a finals del tercer trimestre d’enguany amb un total de 3.918 companyies, un 0,05% més que en tancar el tercer trimestre del 2021.

Per la seva banda, la construcció és el sector que més negocis ha guanyat aquest darrer any a Terrassa. Segons consta en l’últim informe Miniflaixos del perfil de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa, els centres de cotització a la Seguretat Social en aquest sector, és a dir, les empreses, han augmentat un 3,40% en la comparativa entre el tercer trimestre del 2021 i el mateix període del 2022.

En el conjunt, tenint en compte les diverses variacions en tots els sectors, Terrassa va tancar el tercer trimestre d’enguany amb un creixement d’un 0,26% del nombre total d’empreses.

El nombre de companyies, doncs, es manté pràcticament igual respecte a l’any anterior. Per contra, el nombre d’assalariats es recupera. Amb 60.690 afiliacions a la Seguretat Social en tancar el tercer trimestre del 2022, podem dir que aquestes han augmentat un 3,04% l’últim any.

El creixement s’ha experimentat especialment als sectors dels serveis i de la construcció.

El primer es va veure molt afectat per les restriccions de la pandèmia degut bàsicament a la pèrdua del subsector del comerç, fortament castigat a causa dels períodes de confinament, i en els últims dotze mesos s’ha aconseguit recuperar. Ha guanyat un 3,50% d’afiliacions, situant-se aquestes, en tancar el tercer trimestre del 2022, en un total de 44.715.

A la construcció l’augment ha estat encara més rellevant. El creixement ha estat d’un 5,50%, amb 5.490 afiliacions.
Per subsectors, el de les activitats sanitàries se situa, des del segon trimestre del 2007, com el capdavanter de l’ocupació assalariada a Terrassa, amb un 11,90% del total d’afiliacions.

Per la seva banda, el nombre de treballadors autònoms ha disminuït un 0,72% (-95) respecte de l’any anterior. El sector més afectat ha estat la indústria amb una pèrdua del 4,45% (-55 autònoms).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La indústria perd empreses a Terrassa
To Top