Publicitat
Terrassa

Què podem fer perquè les nostres mascotes passin una bona revetlla

Hi ha mascotes que ho passen molt malament quan arriba la revetlla. I és que és comú que algunes tinguin por als sorolls forts, com els que fan els petards. És cert que no existeix una solució miracle, però el que sí que es pot fer és prendre algunes mesures per evitar que ho passin malament.
S´ha de tenir present que on estan millor els animals és a casa i per això, convé no posar-los en contacte directe amb els sorolls. El que podeu fer és treure´ls a donar un vol abans que comenci la gresca per tal que es desfoguin i estiguin més tranquils la resta del dia. Procureu, en treure´ls, que portin el collar ben enganxat perquè si no, amb una forta estrebada els podem perdre de vista. Aquests dies és també important portar-los amb corretja i una placa identificadora on aparegui el vostre número de telèfon.
Així mateix convé no deixar-los sols ja que, a més de patir l´estrès d´una nit sorollosa, sentiran que no tenen referents afectius a prop amb qui refugiar-se. D´altra banda, fer el seu refugi, allunyat del soroll, i creant un espai que sigui acollidor i còmode per a ells és una bona solució. Una joguina també els ajudarà a distreure´s i a disminuir el nivell d´estrès.
Els amos han de mantenir la calma i intentar transmetre aquesta sensació a la seva mascota, però sense exagerar, ja que la qüestió és precisament no reforçar el comportament que volem evitar. Així, encara que es posin molt nerviosos, s´ha de procurar no fer-los un cas excessiu. Encara que sembli contradictori, si els acaricieu, els agafeu molt en braços i els parleu en un to suau, el que ells entendran és que es confirmen els seus temors i la seva actitud és correcta.
Una altra mesura que es pot prendre és tancar portes i finestres per insonoritzar la casa el màxim possible. A més, es poden generar altres sorolls que camuflin el so dels petards, com posar música tranquil€la o encendre la ràdio o la televisió. A llocs d´internet com Youtube també podeu trobar diversos vídeos de sons afables i suaus i música pensada especialment pels animals.
Per a gossos existeix també el que s´anomena “roba tranquil€litzadora” (en anglès Thundershirt), unes peces basades en la teràpia per pressió que aconsegueixen un efecte calmant en exercir una pressió suau i constant en el tors. Això fa que s´alliberin hormones que calmen a l´animal, com les endorfines i l´oxitocina. Però cal acostumar al gos a portar aquesta peça per tal d´obtenir els resultats desitjats. Si es posa directament el dia dels petards, no funcionarà. I si tot i això no s´aconsegueix que es calmin, hi ha productes que poden ajudar a les vostres mascotes a relaxar-se en aquest tipus de situacions. Per escollir el més adequat és recomanable anar al veterinari o a l´especialista en comportament animal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top