Publicitat
Terrassa

El Raval es prepara per a la popular festa de Cap d’Any

L’Ajuntament organitza, per quart any consecutiu, una revetlla de Cap d’Any al Raval de Montserrat. Un cop més, la música i el bon humor seran els grans protagonistes d’una festa que enguany comptarà com a conductor amb el periodista Marc Giró, que serà l’encarregat de presentar la revetlla i de fer que els terrassencs que ho desitgin puguin seguir les campanades al Raval de Montserrat.

Les persones que vulguin celebrar l’entrada d’any al Raval de Montserrat podran portar el raïm per tal de poder complir així amb la tradició. Els accessos al Raval de Montserrat s’obriran a partir de les 22.30 hores i la festa comptarà amb un assaig previ de les campanades. A les 0.00 hores, un rellotge projectarà les campanades en un lloc visible per facilitar que tots els assistents puguin seguir de prop l’arribada de l’any 2020.

Un cop entrats en el nou any serà el moment de la música i el ball de la mà de la formació Koko-Jean & The Tonics i, més tard, arribarà el torn de la sessió del DJ terrassenc Àlex Marteen.

La Festa de Cap d’Any al Raval de Montserrat és una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que té com a principal objectiu oferir als terrassencs i les terrassenques la possibilitat de poder rebre el nou any a prop de casa, sense haver de desplaçar-se i en un ambient molt familiar.

L’any 2016 va ser el primer cop que l’Ajuntament, llavors també dirigit per Jordi Ballart, va idear la festa de Cap d’Any, concebuda com una gran revetlla popular oberta a tothom per donar la benvinguda al nou any envoltat de família i amics, sense haver-se de desplaçar enlloc. L’èxit de la convocatòria va portar l’executiu local a repetir celebració, i avui serà ja la quarta edició de la festa.

Com en les edicions anteriors, per motius de seguretat no es podrà accedir a l’espai de la festa amb ampolles i gots de vidre. A més, i per evitar, en la mesura del possible, el risc d’accidents, s’establiran tres punts d’accés, oberts des de les 23 hores, al Raval de Montserrat.

Dispositiu de seguretat
Així, es podrà accedir al Raval per la plaça de la Font Trobada, el carrer de la Rasa (entrada pel carrer del Peix) i pel carrer Unió. En aquests punts de control, la Policia Municipal, que comptarà amb un reforç de seguretat privada, facilitarà l’accés de les persones assistents a la revetlla, controlant l’entrada de recipients de vidre al Raval. En els tres punts d’accés al Raval de Montserrat es lliuraran també gots de paper a tothom que ho demani.

D’altra banda, i amb l’objectiu que el Raval sigui un espai segur per a tothom, els agents de policia que vetllaran per la seguretat a la zona hauran rebut formació especialitzada en la sensibilització i prevenció de les violències masclistes.

Igualment, es reforçarà el dispositiu de neteja i de recollida de residus per al correcte desenvolupament de la festa de Cap d’Any al Raval de Montserrat. El dia 31 de desembre hi haurà iglús per dipositar el vidre, així com contenidors per a les fraccions de resta i envasos, que es retiraran el dia 1 de gener al matí. El servei de neteja viària també serà reforçat.

En bus de nit a la festa
Amb l’objectiu que tota la ciutadania tingui accés a la revetlla de Cap d’Any, estarà operativa la línia L16 (Bus de Nit), que fa el circuit circular de l’L9 més la prolongació cap al Parc Vallès, que tindrà una freqüència de 45 minuts. La primera sortida des del Parc Vallès del Bus Nit es farà a les 22.20 hores i el darrer viatge a les 4.20 hores. D’aquesta manera, es vol facilitar que la ciutadania que ho desitgi pugui assistir a la revetlla en transport públic sense necessitat d’utilitzar el vehicle privat. Aquests serveis de transport nocturn, comptaran amb el servei de "parada intermèdia".

Les festes nadalenques són setmanes en què es dispara el consum d’energia i la generació de residus respecte a la resta de l’any, en un percentatge que l’Agència de Residus de Catalunya xifra en un 3%. És un període, doncs, en què cal que la ciutadania estigui conscienciada sobre el reciclatge, el consum responsable, l’aprofitament alimentari i la mobilitat sostenible, entre altres aspectes. Per aquest motiu, l’Ajuntament ofereix tot un seguit de consells i recomanacions per garantir que la ciutat es mantingui en les millors condicions i celebrar un Nadal sostenible. Per això, recomana organitzar bé els menús i planifica les compres per evitar llençar el menjar. També encoratja a fer un consum responsable i evitar compres compulsives i a separar a casa els diversos residus i dipositar-los correctament al contenidor que els correspon.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top