Publicitat
Terrassa

Parar el cop a l’FP

La demanda per cursar FP s’ha incrementat un 23 per cent

Alumnes d'FP en un centre de Terrassa

Tal com va anunciar el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, aquest dijous, l’oferta de Formació Professional s’amplia el curs vinent amb 176 places, resultat d’obrir tres grups més en Gestió Administrativa , Cures d’Auxiliar d’infermeria i Sistemes Microinformàtics i xarxes, i d’incrementar les  ràtios de 30 a 33 alumnes per aula en els cicles més sol·licitats.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha considerat que “la proposta del departament servirà per parar el cop”, tenint en compte que l’Ajuntament ha quantificat llistes d’espera en 500 o més. Ciurana va reiterar que cal fer un seguiment per saber el grau d’afectació a l’inici del curs. “Hem d’esperar a les primeres setmanes de setembre per tenir la radiografia acurada i saber quants alumnes s’han quedat sense plaça i cercar solucions”. En aquest sentit va avançar que ha convocat una reunió extraordinària del Consell de l’FP pel dia 2 de setembre i una altra amb la direcció general d’FP del departament el dia 6 de setembre.

Ciurana va compartir tots els arguments exposats pel conseller d’Educació. “En primer lloc s’ha produït un augment de peticions inesperat. I això cal sumar els factors de sempre. Per una banda, hi ha molta gent que només fa una opció i si hi ha molta demanda, hi ha llista d’espera. I d’altre, hi ha gent que també fa la del batxillerat però ho decideix al setembre”. Ciurana va avançar també que el nou cicle anunciat en l’especialitat de Carnisseria anirà més enllà i que es treballa per implantar el curs 2022-23 un cicle en Comercialització de Productes Alimentaris. De tota manera, pel curs 2021-22, vol posar en marxa un curs professionalitzador del sector amb Foment i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Parar el cop a l’FP
To Top