Publicitat
Terrassa

L’Ajuntament demana un ramal cap a l’aeroport al nou enllaç de l’A-2

Ahir va entrar en servei l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7, després de mes d’una dècada de retards i reivindicacions.

A l’esperada entrada en servei de l’enllaç de l’A2 ha assistit la ministra Raquel Sánchez, que ha tallat la cinta protocol·lària i ha descobert un monòlit commemoratiu

La connexió entre l’autovia A-2 i l’autopista AP-7 ja és una realitat. Ahir va entrar en servei una de les infraestructures més reivindicades pels municipis del Vallès i del Baix Llobregat, una obra que va començar el 2010 i que acumulava més d’una dècada d’endarreriments. Ahir es va obrir al trànsit, en un acte presidit per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

La nova connexió millorarà les comunicacions de molts particulars vallesans en direcció al port, l’aeroport i facilitarà els trajectes del transport de mercaderies. Es calcula que el nou enllaç absorbirà 40 mil vehicles dels 200 mil que passen cada dia per la C-1413, una via saturada i amb un alt índex de sinistralitat. La ministra ha dit que la nova connexió comportarà una reducció de 7,5 quilòmetres en els trajectes actuals i un retall de temps per als usuaris de l’Àrea Metropolitana.

2,4 quilòmetres de trajecte té l’enllaç de l’autovia A-2 amb l’AP-7. Estalviarà 7,5 quilòmetres als conductors

L’obra tanca amb un pressupost 40 milions superior a l’inicial. Va ser pressupostada en 46,2 milions i ha acabat costant 88,2 milions. Els treballs van patir dues aturades importants i han culminat amb una entrada en servei envoltada de suspicàcies. L’enllaç s’ha obert al trànsit coincidint amb la supressió del peatge de Martorell, que molts vehicles es veien obligats a pagar davant la falta de connexió de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7.

Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, va assistir ahir a l’entrada en servei de la connexió acompanyada de representants dels municipis de l’àrea d’influència de la infraestructura. La regidora celebra l’obertura al trànsit d’un vial que “millora la connectivitat i beneficia a milers de conductors i conductores de municipis del Baix Llobregat i també de Terrassa, Rubí, Sant Cugat”.

L’Ajuntament, però, troba “a faltar que no s’estudiï la construcció d’un ramal cap al Llobregat, el port i l’aeroport” que milloraria les connexions de molts ciutadans del Vallès Occidental i, en particular de Terrassa, amb una infraestructura estratègica.

El IV Cinturó cap a Sabadell
A l’acte inaugural de l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7 no hi va haver gaire temps pels contactes polítics, comenta Melgares, que va transmetre al ministeri “la necessitat que treballi de manera prioritària l’acabament del tram pendent de la B-40, entre Viladecavalls i Olesa”. El retard d’aquest tram de 6 quilòmetres d’autovia és tan sagnant com el de la connexió de l’A2 i l’AP-7.
El traçat definitiu del tram de l’autovia entre Abrera i Terrassa es va aprovar l’any 2001, ara fa vint anys. Davant la suma de retards, finalment el ministeri va decidir dividir-lo en tres i dos d’aquests, els dels extrems, l’Abrera-Olesa i el Viladecavalls-Terrassa, es van inaugurar l’any 2010. Ara només falta connectar-los amb un tram de carretera de només 2 quilòmetres que acumula una llarga dècada d’obres.

88,2 milions d’euros ha costat l’obra. El pressupost s’ha encarit en 40 milions

Ahir, els representants municipals presents a l’entrada en servei de la nova connexió de l’A-2 van “quedar en continuar reclamant” al govern de l’Estat “que acabin també el tram pendent de la B-40 cap a Sabadell”. El projecte està en fase d’estudi informatiu, després que la tramitació del projecte caduqués en dues ocasions, obligant a l’antic Ministeri de Foment a refer tot l’expedient, estudi d’impacte ambiental inclòs.

Els ulls miren ara cap a la B-40

Sobre la taula del Ministerio de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana queda en aquest moment un segon projecte endèmic a la conurbació de Barcelona. Es tracta del tram Viladecavalls-Olesa del IV Cinturó, que suma gairebé tants anys d’obres com l’enllaç de l’A2 i manté en un llimbs el primer tram de l’autovia, entre Terrassa amb Martorell. El tram central d’aquesta carretera està pendent d’executar, després que un enèsim modificat hagi complicat els treballs. Sense aquests 2 quilòmetres, la connexió per autovia gratuïta entre el Vallès i el Baix Llobregat resta pendent. Aquests dies, els sectors econòmics i els experts reclamen al Govern de l’Estat el IV Cinturó fins a Granollers per descarregar l’AP-7 sense peatges.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Ajuntament demana un ramal cap a l’aeroport al nou enllaç de l’A-2
To Top