Publicitat
Terrassa

L’oposició està d’acord amb la congelació d’impostos, però reclama informació

Els grups municipals han rebut positivament la proposta de contenció fiscal, tot i que reclamen conèixer els detalls.

La taxa de residus, juntament amb l’IBI, són dos dels tributs que es congelaran el 2022. El PSC recorda que està pendent revisar l’estructura de la taxa per algunes activitats. /ALBERTO TALLÓN

El curs polític arrenca amb l’anunci de l’equip de govern que congelarà impostos i taxes municipals el proper exercici 2022. La notícia, que escalfa els motors de la “rentrée” municipal, ha estat ben rebuda per l’oposició que, tot i compartir la decisió de no incrementar la pressió fiscal per contribuir a la recuperació econòmica, demana detalls de la proposta d’ordenances i avança algunes propostes de millora.

El Partit dels Socialistes comparteix la congelació fiscal perquè és una decisió “raonable i positiva” en un context econòmic “extraordinari com el de 2021”, comenta Alfredo Vega, president del grup municipal socialista. “L’Ajuntament disposarà de recursos extraordinaris, per la suspensió de la regla de la despesa, i probablement rebrà més recursos de la participació en els impostos de l’Estat. Viu un moment dolç, malgrat la crisi”.

Alfredo Vega (PSC): “Està pendent i s’hauria de concretar la reforma de la taxa de residus a despatxos i consultes”

Vega vol recordar, però, que “l’executiu va pujar un 5% l’IBI el 2020 amb el vot en contra del PSC”. En aquell moment els socialistes van demanar al govern municipal “una previsió fiscal pel mandat, però ens van respondre que no la tenien preparada, una cosa insòlita”. Aquesta situació obliga ara l’oposició a “esperar cada any a conèixer la proposta”.

Isaac Albert, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, va anunciar dissabte la reforma de l’estructura d’algun tribut. Vega li recorda que “està pendent la modificació, per exemple, de la taxa de residus que paguen despatxos, consultes o centres d’estètica, perquè sigui més adient als residus que generen. No és fàcil, però –recorda– aquesta és una mesura compartida que està pendent”.

“La ciutat necessita un impuls”
Des de Ciutadans, Javier González també veu amb bons ulls la congelació fiscal per 2022 “si es manté la suspensió de la regla de la despesa i la Llei d’Estabilitat”.

Javier González (Cs): “Plantejarem al govern la viabilitat d’una rebaixa fiscal a comerciants i autònoms”

El polític creu que “la ciutat necessita un impuls” després de dos anys d’alentiment de l’economia imposada per la pandèmia. L’Ajuntament, diu, ha de prestar atenció als col·lectius que més han patit les conseqüències de la crisi. “Els autònoms i els comerciants necessiten el suport del municipi”, apunta, raó per la qual Ciutadans posarà sobre la taula “la possibilitat que es pugui aplicar alguna rebaixa fiscal específica. Hem de valorar si és viable”.

A JxT estan “perplexos”
La portaveu municipal de Junts per Terrassa assegura que el grup ha rebut “amb perplexitat” l’anunci del govern de no apujar impostos i taxes. “Governen a cop de titular un cop més. No costava res fer una reunió amb els grups municipals i explicar-nos les línies de treball”, afirma la portaveu Meritxell Lluís.

Meritxell Lluís (JxT): “Un cop més governen a cop de titular. No costava res explicar-nos les línies de treball”

La seva formació vol “veure quines conseqüències té en el pressupost la congelació fiscal i també el detall de la reestructuració d’algunes taxes” que ha anunciat Isaac Albert.

Els sobiranistes recorden que “ningú de l’oposició va votar contra els pressupostos de 2021”, un vot de confiança que el grup municipal de Junts per Terrassa ha vist traït. “Volem conèixer les línies de treball del govern perquè formulem moltes propostes que s’aproven, però no s’executen, amb l’argument que no hi ha pressupost”. Volen conèixer el detall dels números per evitar que torni a passar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’oposició està d’acord amb la congelació d’impostos, però reclama informació
To Top