Publicitat
Terrassa

L’estudi sobre reutilitzar la roba que revoluciona la moda

L’estudi pioner, fet per INTEXTER i una estudiant de l’ESEIAAT, ha analitzat les fibres que componen la roba i el benefici de la seva reutilització pel medi ambient

Duplicar la vida d’una peça de roba suposaria una reducció del 44% dels gasos d’efecte hivernacle

“Si poguéssim duplicar el temps de vida útil d’una peça de roba aconseguiríem una reducció del 44 % dels gasos d’efecte hivernacle que produeix el sector de la moda” assenyala Enric Carreras, director de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La seva alumna i estudiant de la institució, Berta Rodríguez, ha basat el seu Treball de Fi de Grau en l’anàlisi pioner de les fibres que componen diferents peces de roba, tant de contenidors de recollida de residus tèxtils com de les grans marques comercials. Alhora, l’estudi ha analitzat la relació entre la roba reutilitzada i el medi ambient, amb resultats optimistes.

550 kg de roba analitzada
L’estudi ha analitzat les fibres que componen prop de 500 kg de roba. Entre els resultats obtinguts destaca que un 62% de les peces del total de roba usada aprofitable dels contenidors analitzats és reutilitzable i un 37% reciclable, i que el cotó i el polièster predominen com a fibra primària, amb un 80% en la roba reciclable i el 88% en la reutilitzable. Enric Carreras explica la prioritat de reciclar el cotó i el polièster: “L’estratègia de reciclat dels residus tèxtils post-consum hauria de centrar-se en la recuperació i el reaprofitament d’aquestes fibres, per ser el 80 %” comenta. Pel que fa a les principals marques, s’han analitzat unes 701 peces de vestir de Zara, H&M, C&A i Mango i 361 articles de roba de llar.

L’anàlisi revela que el 66,8% de les peces de roba presenta una barreja de fibres, fet que limita molt notablement el seu potencial de reciclat. En canvi, només el 37,3% de les peces estudiades estan fabricades al 100% amb una sola fibra. En aquest sentit, l’INTEXTER conclou que cada quilogram de roba reutilitzada representa un estalvi de 25 kg de CO2, a diferència de les estimacions que fins ara proposava la UE que apuntaven a un estalvi de només 3,169 kg.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’estudi sobre reutilitzar la roba que revoluciona la moda
To Top