Publicitat
Terrassa

Sense Festa Major a la Cogullada

La prohibició de dur a terme alguns actes ha provocat que l’Associació de Veïns anul·li tot el que havia programat

Estava prevista la participació del Drak Baluk / nebridi aróztegui
Publicitat

L’Associació de Veïns de la Cogullada ha decidit anul·lar la Festa Major habitual del barri i al·lega que, “a una setmana” de la seva celebració, des de l’Ajuntament de Terrassa s’ha instat els organitzadors a suprimir la cercavila. Abans, segons els responsables veïnals, des del Consistori ja s’havia cancel·lat una festa de l’escuma per als infants del barri i l’anul·lació de la cercavila, que consideren que es podia celebrar sense cap mena de problema, ha estat el detonant de la decisió de no celebrar la Festa Major.

L’Associació de Veïns, en un comunicat, demana disculpes per no poder fer “allò que amb tota il·lusió i des de fa mesos teníem programat” i expliquen que tenien la confirmació pel que fa a elements com “el grup electrogen, les tanques, les cadires o les taules”, però que finalment des de l’administració no s’ha autoritzat. A més, avisen que per a aquesta Festa Major s’havien fet despeses i que “a l’hora de justificar la subvenció que rebem de l’Ajuntament per fer una festa de barri (1.200 euros) passarem les pertinents factures de despeses ocasionades, amb l’esperança que no ens siguin rebutjades encara que la festa no es dugui a terme”.

Susanna Torrella, vicepresidenta de l’Associació de Veïns d’aquest barri, recorda que van començar a preparar el programa el mes d’abril i, fa unes setmanes, un tècnic de l’Ajuntament “ens va trucar per dir-nos que la festa de l’escuma, per raons sanitàries, no es podia celebrar”. Torrella assegura que “vam entendre que era lògic” i van decidir posposar-la.

La gran sorpresa
La vicepresidenta de l’entitat veïnal afegeix que la gran sorpresa va arribar quan el Consistori els va dir fa una setmana que no es podia dur a terme la cercavila.

“Ens diuen que no podia ser, però en una cercavila de tota la vida les colles surten separades i no van juntes. Ja tenim experiència al barri, n’hem fet moltes. No s’entén i, finalment, vam decidir deixar-ho córrer”, comenta Torrella. Des de l’Ajuntament, s’apunta que no s’ha anul·lat res i que s’han limitat a informar de les mesures anti-Covid que s’apliquen des del passat dia 9 de setembre i que estaven a l’espera que, des de l’organització de la celebració, informessin de quines activitats volen realitzar, per saber si s’ajusten a la normativa actual i per saber si es poden autoritzar.

“Les normes són per a uns i no per a altres”
La vicepresidenta de l’Associació de Veïns de la Cogullada, Susanna Torrella, lamenta que “per a segons quines coses, no hi ha problemes i es poden fer manifestacions, concerts, partits de futbol on van 40.000 persones o cercaviles per la ciutat, en canvi no se’n pot fer una en un barri de sis mil habitants” i afegeix que “per què hem d’anul·lar la cercavila? Ja estem cansats que les normes siguin per a uns i per a altres no”. La Festa Major del barri de la Cogullada s’havia dissenyat amb un sopar popular a la fresca, previst per al dissabte dia 18 de setembre, a partir de les 20 hores. L’endemà, a partir de les 9.30 hores, s’havia programat la cercavila que ha estat la causa per la qual s’ha decidit suprimir la celebració. Aquesta cercavila comptava amb la presència de diferents grups relacionats amb la cultura popular.

Publicitat
Sense Festa Major a la Cogullada
To Top