Terrassa

Només JxT i ERC donen suport a l’acord de junta de suport a Carles Puigdemont

Ciuitadans i PSC han votat en contra i TxT s’ha abstingut

Carles Puigdemont ha de comparèixer el dia 4 d'octubre davant la Cort d'Apel·lació de Sasser.

Els independentistes s’han quedat sols a l’Ajuntament de Terrassa en defensa d’una moció de suport a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de la seva detenció per part de la policia Italiana. Només ERC ha votat favorablement a l’acord de junta proposat per Junts per Terrassa. Ciutadans i PSC s’han oposat i Tot per Terrassa ha optat per abstenir-se.

Meritxell Lluís va demanar la convocatòria d’una junta de portaveus extraordinària durant el ple de divendres i aquesta tarda, durant la reunió, ha donat lectura als acords de la seva proposta. Els sobiranistes demanaven un gest de suport al president, també davant el judici assenyalat pel dia 4 d’octubre davant la justícia sarda; l’acord lamenta “el capteniment del Regne d’Espanya de menyspreu a les decisions del Tribunal General de la Unió Europea” i defensa l’amnistia i l’autodeterminació com a vies per a la solució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

El PSC ha dit no estar d’acord amb el document, “respectant -ha afirmat el portaveu Marc Armengol– totes les decisions judicials, vinguin d’on vinguin”.

Pel que fa a Cituadans, el seu portaveu Javier González ha afirmat que “Carles Puigdemont és un símbol antidemocràtic i un pròfug de la Justícia espanyola“, abans de demanar que “aviat sigui entregat a Espanya i jutjat pel Tribunal Suprem”.

Publicitat

Les seves paraules han rebut el desmentiment tant d’ERC com de Junts. “Tothom pot defensar el que cregui -ha dit el republicà Isaac Albert-, però estaria bé parlar de com són les coses”. Compartint argument amb el líder d’ERC, Meritxell Lluís ha recordat que el president Puigdemont no és un pròfug perquè s’ha presentat davant de la Justícia cada cop que se l’ha reclamat. Ho ha fet a Alemanya, Bèlgica i Itàlia. No ha comparegut davant la Justícia espanyola, ha afegit Albert, “perquè les justícies alemanya i belga han decidit que no l’havien d’extradir”.

Tot per Terrassa ha estat l’única formació que ha optat per l’abstenció. Considera que l’acord de Junts és “una posició política i ideològica” i TxT és una formació “demòcrata i municipalista.es que estem parlant d’un fet que ja no existeix”, ha dit la portaveu del govern Lluïsa Melgares. La regidora ha aprofitat per demanar la unitat de l’independentisme i a Junts, que “segui a la taula de diàleg”.

Meritxell Lluïs ha recordat al partit de govern que a Terrassa “hi ha un conseller exiliat i diversos joves represaliats. Aquest és un tema que afecta terrassencs Si ens solidaritzen amb allò que passa a l’altra punta del món, hem de fer-ho quan els fets afecten persones de Terrassa”.

En acabar la junta extraordinària, els grups han donat suport de manera unànime una declaració de suport de l’Ajuntament de Terrassa a la població de la illa de La Palma, víctima de l’erupció del volcà de la Cumbre Vieja.

Publicitat
Només JxT i ERC donen suport a l’acord de junta de suport a Carles Puigdemont
To Top