Publicitat
Terrassa

Campanya contra l’ocupació de les places per a persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament vol reduir l’ocupació de les places reservades

L'ocupació de places reservades és habitual, especialment al davant dels equipaments públics, els centres educatius i de salut

L’Ajuntament vol reduir la presència de vehicles a les places d’aparcament reservades per a persones amb dificultat de mobilitat. Ho farà mitjançant una campanya de sensibilització que s’emmarca en la iniciativa #TerrassaTrencaBarreres, que engloba tres campanyes per millorar l’accessibilitat en la mobilitat i sensibilitzar la ciutadania.

L’ocupació d’aquestes places reservades a persones amb discapacitat és habitual, especialment a les portes dels equipaments públics, els centres de salut i fins i tot les escoles. “Només les persones titulars d’una targeta d’aparcament poden utilitzar-les -ha recordat en roda de premsa la regidora Mònica Polo, titular de la cartera de Capacitats Diverses-, però sovint estan ocupades”.

La “invasió” d’aquests espais obliga a les persones amb dificultat de mobilitat a buscar una alternativa més allunyada. Sota el lema “Posa’t al meu lloc, no aparquis al meu lloc”, la campanya vol fer visible aquest problema i ho fa amb tres suports a la via pública, al costat de les places reservades.

En format vertical i amb retolacions a terra, s’instal·laran imatges amb el lema “Tu t’estalvies 5 minuts. A mi m’obligues a fer mil voltes”. El missatge s’implantarà a 40 reserves d’aparcament situades als hospitals de la ciutat, a equipaments culturals, davant les biblioteques, centres cívics i esportius.

En paral·lel, s’ha editat un vídeo que reprodueix els comportaments irregulars i combat les excuses d’aquells que aparquen a les places reservades per a persones amb dificultat de mobilitat. El material serà difós per xarxes socials i s’entregarà als centres educatius com a suport pedagògic.

Aquestes places no són un privilegi, no són cap greuge ni són per entorpir -ha afegit Mònica Polo-. Són un dret, una eina més per fer més accessible la ciutat”.

La campanya “Posa’t al meu lloc. No aparquis al meu lloc” dona resposta a una de les principals reivindicacions de les entitats que participen en la Comissió d’Accessibilitat, que  defensen la necessitat de fer un bon ús de les places d’aparcament reservades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Campanya contra l’ocupació de les places per a persones amb mobilitat reduïda
To Top