Publicitat
Terrassa

L’Alberg de Vallparadís s’estrena amb una visita internacional

L’associació La Víbria Intercultural s’allotjarà a l’alberg i durà a terme projectes d’ajuda a la gent gran de Terrassa

La Marion Guerin, de l'Associació La Víbria Intercultural, arribant a l'Alberg de Vallparadís / Lluís Clotet

L’Alberg Juvenil de Vallparadís ha obert les seves portes per primer cop avui per acollir a tothom, ja sigui de Terrassa com de fora, en l’atractiu punt de la ciutat on està situat: l’antic poble de Sant Pere, concretament al carrer Alcalde Parellada, on es situa l’ajuntament del barri. L’Alberg s’ha estrenat amb una visita internacional: les primeres persones en allotjar-s’hi han estat 10 joves de diferents països que han viatjat a Terrassa amb l’Associació La Víbria Intercultural, amb seu a Vallparadís, que s’encarrega de dur a terme projectes socials a la ciutat.

Els 10 joves coincidiran tots per primer cop a l’Alberg, on aniran arribant al llarg del dia d’avui i es coneixeran, i posteriorment es coordinaran per complir les tasques socials que ha proposat l’Associació. Aquest cop, s’encarregaran d’ajudar a la gent gran de Terrassa i aconseguir combatre les pors que puguin tenir, fent-los companyia i aplicant una vessant solidària durant un mes.

La Marion Guerin viatja des d’illa Reunió, Àfrica, per formar part del projecte. “Acompanyarem a la gent gran i ens explicaran històries de la seva vida, que tinguin a veure amb les pors que algun cop hagin tingut, i després farem un llibre amb totes les històries juntes”, ha explicat. Mai havia estat a Terrassa, però està disposada a sorepndre’s: “La primera impressió ha estat bona, em sembla una ciutat bonica. Vull descobrir què té per oferir”.

Lluís Clotet

Després d’un llarg viatge, s’ha instal·lat a l’habitació 8 de l’alberg, ideada per dues persones, que compartirà amb la Martina, la seva companya italiana que també visita Terrassa amb l’Associació La Víbria Intercultural.

Lluís Clotet

Iniciativa d’acollida i també de càracter social i pedagògic

Des de l’Alberg de Vallparadís els han rebut amb els braços oberts. En total tenen 64 llits disponibles, que esperen que s’omplin en les properes setmanes. L’alberg forma part de la xarxa d’albergs Xanascat, i en un futur serà membre de la Red Española de Albergues de Juventud i el Hostelling Internacional, que l’aproparà a públic de tot el món.

Rebrà turisme jove i adult amb preus econòmics. No només pretenen que sigui un projecte d’obert d’acollida a les persones que arribin a la ciutat, sinó també com una iniciativa de caràcter social i pedagògic en expansió.

“L’interés principal és que vingui gent de tot arreu a allotjar-se a l’Alberg i conèixer així també la ciutat. A mesura que anem aprenent veurem de quin lloc del món ens venen més reserves, però ara estem oberts a qualsevol tipus d’usuari. A banda de les habitacions, tenim una sala polivalent, que està destinada a la ciutadania i a particulars, associacions, empreses i entitats de Terrassa que vulguin utilitzar l’espai per fer reunions i actes”, ha explicat Iván Serra, director de l’Alberg de Joventut Vallparadís.

Per ara, ja tenen unes quantes entitats i empreses interessades en aquesta funció. A més, la pàgina web de l’Alberg ja està activa per a futures reserves, disponibles de dimecres a diumenge, pensat per acollir a les habitacions entre setmana a les escoles i en caps de setmana a turistes, entitats i empreses. “La ubicació és privilegiada, ja que està a prop dels ferrocarrils i del carril bici, així com les xarxes de comunicació amb cotxe. La facilitat d’accés és clau”, ha afegit Serra.

Abans el projecte estava en mans del Servei de Joventut de l’Ajuntament, però amb la licitació de l’espai la gestió de l’Alberg ha passat a estar a càrrec de la unió temporal d’empreses (UTE) formada per la fundació Prodis i Fupar. Ambdues entitats s’encarregaran que l’espai doni feina a persones amb discapacitat intel·lectual.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Alberg de Vallparadís s’estrena amb una visita internacional
To Top