Publicitat
Terrassa

La Seu d’Ègara serà gratuïta per als terrassencs

La mesura es concretarà els mesos vinents i vol ser un revulsiu per a la candidatura a Patrimoni Mundial

Turistes al conjunt monumental de la Seu d’Ègara / nebridi aróztegui

Un dels pilars de la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial de la Unesco és la seva popularitat i la implicació ciutadana en el projecte. El conjunt monumental ja és un dels referents culturals i turístics de la ciutat. Ara, la regidoria de Cultura fa un pas més i obrirà les portes de la seu de manera gratuïta als residents a Terrassa.

La participació i la complicitat dels terrassencs són elements clau en el projecte del conjunt monumental, que té com a objectiu que els residents de Terrassa facin seva la candidatura.

El pas determinant serà l’obertura de les portes de la seu als veïns de Terrassa, que aviat podran visitar de manera gratuïta tot el conjunt, el recinte, les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria i els espais museístics, així com participar en les visites guiades.

Cultura deixarà d’ingressar 8 mil euros amb la gratuïtat de les visites

La Taula de Patrimoni ja ha fet les primeres passes per aixecar barreres econòmiques autoritzant l’accés gratuït als estudiants dels instituts. Ara, obrirà el ventall a la resta de la població.
La proposta la va formular la regidora de Junts per Terrassa Meritxell Lluís al ple de dimecres i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, va agafar-ne el testimoni de manera immediata. “És una idea estupenda. Ja hi estàvem treballant”, va afirmar.

Cost assumible

Rosa Boladeras explica que el seu departament, amb els serveis econòmics, treballarà el tema i analitzarà la seva repercussió en les ordenances municipals. De moment, “ja tenim clar que la mesura de la gratuïtat a tota la ciutadania no tindrà un cost inassumible”, explica la regidora.

Un total de 4.318 terrassencs van visitar la Seu d’Ègara l’any 2019, pràcticament la meitat de manera individual i l’altra meitat, en grup. “La gratuïtat tindria un impacte de 8 mil euros l’any, una xifra perfectament assumible”, explica Boladeras.

De fet, l’obertura de portes persegueix “incrementar les visites i també que la ciutadania pugui passejar, visitar, llegir, meditar, en definitiva, que passi al conjunt tantes hores com vulgui, els dies que vulgui”.

Boladeras espera que l’obertura de la Seu d’Ègara de forma gratuïta als terrassencs sigui una realitat “en pocs mesos”.

En paral·lel, la seva regidoria treballa en la incorporació de nous col·lectius que ja poden accedir-hi sense pagar, com estudiants, aturats, afectats per ERTO i famílies nombroses.
“Volem que les famílies monoparentals, les d’acollida i altres models de família també puguin accedir gratis a la Seu d’Ègara i a la resta de museus de la ciutat”, conclou la regidora.

2025, horitzó Patrimoni Mundial

L’any 2015 el conjunt monumental va iniciar el procés per ser considerat Patrimoni Mundial de la Unesco i el darrer setembre es va revelar la data prevista perquè la Seu d’Ègara obtingui el distingit reconeixement: l’any 2025. Ara, els projectes englobats al programa “Horitzons 2025” treballen de manera intensiva per apuntalar la candidatura. La recerca científica, la divulgació i la participació ciutadana són tres pilars essencials del programa. Aquest 2021 ha estat el primer any que el Govern ha adjudicat pressupost a la candidatura, una partida que finança la nova web de la seu, ara en construcció, i altres activitats. Un exemple n’és la Jornada Tècnica d’Art i Patrimoni a la Seu d’Ègara, que enguany està dedicada a les pintures de Tomàs Becket, d’art romànic europeu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top