Publicitat
Obres espai Socioesportiu la Cogulladag club obres nova ubicació Alberto Tallón (22)
Terrassa

Retiren a l’AVV la gestió de l’espai esportiu de la Cogullada

L’Ajuntament n’assumeix l’administració i estudia els comptes

L'equipament està actualment en obres / ALBERTO TALLÓN

Ja no tenen la gestió de l’Espai Socioesportiu, perquè l’Ajuntament la hi ha retirat, almenys per un temps, però sembla que tampoc pretenen recuperar-la . Així acabarien els maldecaps. La junta de l’associació de veïns de la Cogullada plantejarà als seus socis deixar de gestionar aquesta instal·lació situada en l’avinguda de Joaquim de Sagrera, després de la polèmica sorgida per suposats problemes d’administració i davant la falta, diu, de subvencions. El govern municipal ha assumit la gestió directa mentre analitza dades sobre l’administració de l’espai, que acull l’activitat de diverses entitats i clubs i que actualment està en obres.

“Ens han retirat la gestió de manera temporal fins que acabin les obres, però, després de 30 anys fent-ho, el més segur és que no continuem amb aquesta tasca encara que se’ns proposi”, apunta Gregorio Ramírez, president de l’AVV. Els motius adduïts per a la presumible renúncia són diversos, però tots apunten en la mateixa direcció: el treball de gestió és onerós i el conveni s’ha d’actualitzar després de quatre anys, un període en el qual l’entitat veïnal no ha obtingut subvencions per a aquesta comesa, lamenta el president. El nou conveni segurament imposarà unes exigències que l’entitat “no podrà assumir”.

L’Ajuntament s’encarregava de la neteja i el manteniment i l’associació afrontava altres despeses de gestió, d’uns 20.000 euros a l’any, amb les quotes de socis “i havia de complir uns serveis mínims, com el d’obertura, com el de porter”, que no sempre es podien realitzar amb el voluntariat. No es generava dèficit, però per equilibrar les balances l’associació “havia de fer malabars”.

“Si no ens garanteixen unes mínimes condicions legals i econòmiques, no podrem fer-nos càrrec de la gestió”, indica Ramírez, que té previst reunir-se amb responsables municipals per tractar l’assumpte i vol deixar clar que la junta “no tenen gens de por” i es defensa de les acusacions de mala gestió i de possibles irregularitats. Si hi ha hagut errors, com els referents a pagaments a monitors, “l’Ajuntament ha estat copartícip d’ells” i aquestes errades no han estat exclusives de l’AVV de la Cogullada, sinó freqüents “en moltes instal·lacions públiques gestionades per entitats”. Gestionades a la seva manera i amb pocs recursos, moltes vegades amb pagaments informals.

Obres Club de boxa Terrassa boxing club obres nova ubicació Alberto Tallón (20)

Obres a la zona on anirà el Club de Boxa / ALBERTO TALLÓN

Als peus dels cavalls

A Ramírez li fan mal les formes emprades en la retirada de la gestió, la sensació que s’ha posat a l’associació “als peus dels cavalls” després de les crítiques abocades per una de les entitats que usaven l’equipament, Egara Powerlifting, que en un escrit va denunciar que l’Ajuntament havia incomplert els seus compromisos per reubicar el club durant les obres, condemnant-lo així “a la desaparició”.

“No volem pensar que aquesta manera d’actuar es degui en realitat a alguna mena de venjança per haver destapat la forma en què es gestionava l’Espai Socioesportiu i de la qual vam informar convenientment en el seu moment a l’Ajuntament i que ha donat com a resultat la substitució de tots els responsables”, feia constar aquest club en un escrit en el qual deia no dubtar que el Consistori actuaria judicialment contra els gestors. Bona part de l’activitat de l’espai continua malgrat els treballs de reforma. L’AVV és, ara, una entitat usuària més.

La prudència municipal

El govern local va assumir la gestió de l’equipament de la Cogullada el 15 de novembre, aprofitant l’inici de les obres i amb la intenció “de posar ordre”, diu Noel Duque, regidor d’Estructura Territorial, Districtes i Equipaments. Duque advoca per la prudència i afirma que l’Ajuntament ha sol·licitat documentació, “només per ordenar, ajudar i orientar”. I afegeix que “no pot jutjar ningú” i que el seu paper ha consistit a mitjançar degut a l’erosió de les relacions entre entitats. L’edil diu que amb Powerlifting hi ha hagut “un problema de comunicació” i que després de les obres aquest club podrà fer ús de les instal·lacions. “D’aquest espai no expulsarem ningú. Tampoc ens casarem amb ningú ni farem cas a rumors”, conclou Duque.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Retiren a l’AVV la gestió de l’espai esportiu de la Cogullada
To Top