Publicitat
acte homenatge holocaust Alberto Tallón (1)
Terrassa

Terrassa homenatja les víctimes de l’Holocaust

Acte institucional al Raval de Montserrat

Alumnes de l'Institut Torre del Palau en la seva actuació musical / ALBERTO TALLÓN

“Si hi ha un acte d’amor, aquest és la memòria”. Amb aquesta frase de l’escriptora Montserrat Roig ha acabat una estudiant el seu discurs, un dels que aquest dijous a la tarda han homenatjat les víctimes de l’Holocaust en el ja tradicional acte institucional de commemoració en memòria dels perseguits, els assassinats, els deportats, els presos, del nazisme.

L’alcalde, Jordi Ballart, ha presidit l’acte acompanyat de la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, i de portaveus dels grups municipals i altres membres de la corporació. El record institucional, la celebració del qual es va aprovar per unanimitat l’any 2016, ha tingut lloc davant de l’Ajuntament. Allà, com en les darreres commemoracions, hi havia representants d’entitats i familiars de persones represaliades que han encès espelmes en record als diversos col·lectius de víctimes: jueus, perseguits polítics, republicans espanyols, gitanos, discapacitats, víctimes per raó de la seva orientació sexual i persones castigades per les seves conviccions religioses, sobretot els testimonis de Jehovà.

Reconeixement

Ha estat un homenatge “per no oblidar que hem de protegir el que tenim”, en paraules de la regidora Ona Martínez. Un acte de merescut reconeixement oficial i popular , també, a les famílies de les víctimes directes, com ha dit un dels estudiants dels diversos instituts de Terrassa que han estudiat les deportacions a classe. Un acte d’agraïment a aquells que van lluitar per tots i es van deixar la pell i, molts, la vida.

La Coral de l’Institut Torre del Palau ha cantat una cançó d’Adele i l’Ajuntament ha il·luminat amb llum vermella la façana de l’edifici consistorial i el monument a la Dona. Un element simbòlic més “per no oblidar el passat”, tal com ha llegit una estudiant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa homenatja les víctimes de l’Holocaust
To Top