Publicitat
Terrassa

La ciutadania només aprova tres líders municipals

Jordi Ballart, Lluïsa Melgares i Alfredo Vega superen el 5 i Isaac Albert frega l’aprovat

Alguns dels portaveus, en una sessió del ple municipal /Nebridi Aróztegui

El Baròmetre Municipal recull la valoració política de la ciutadania dels portaveus municipals, un exercici que es tanca amb tres aprovats i tres suspesos. L’exercici té un valor relatiu a any i mig de les eleccions municipals, donat que tres dels polítics sotmesos a examen o ja està clar que no seran candidats a l’alcaldia el 2023 o pràcticament segur que no repetiran.

El polític amb més grau de coneixement entre els enquestats és l’alcalde Jordi Ballart, a qui asseguren identificar 8 de cada 10 egarencs. En una puntuació de 0 a 10, Ballart rep un 6 de nota mitjana. Al Baròmetre, Ballart torna plenament a la vida municipal, després de la pausa de sis mesos per tenir cura del seu fill gran, malalt de càncer, amb un bon grau de valoració per part de la ciutadania.

La segona política més valorada al Baròmetre Municipal és la portaveu de Tot per Terrassa Lluïsa Melgares, a qui coneixen més de la meitat dels enquestats (un 55.6%). Els que saben qui és la veterana regidora la puntuen amb un aprovat, un 5 de mitjana.

En el rànquing dels líders municipals, el socialista Alfredo Vega és més conegut que Lluïsa Melgares. Un 64,4% dels enquestats identifica al que va ser l’alcalde de Terrassa el darrer tram del passat mandat. Quan es tracta de puntuar la seva actuació política, els enquestats li atorguen també un 5 de nota mitjana. Vega no ha confirmat encara que no repetirà com a candidat del PSC a Terrassa, tot i que ja havia apuntat aquesta possibilitat i tot indica que els socialistes aposten a Terrassa per la regidora i diputada egarenca Eva Candela com a futura cap de llista.

Fora de BallartMelgares i Vega, cap altre portaveu municipal aprova a l’enquesta del Baròmetre, tot i que el ja president del grup municipal d’ERC, Isaac Albert, ratlla l’aprovat amb un 4,5 de nota. A Albert el coneix més de la meitat dels enquestats, concretament un 54,9%.

Isaac Albert ja ha fet un pas enrere anunciant que no repetirà com a cap de llista a les pròximes municipals. ERC ha triat recentment en un procés de primàries a la també regidora Ona Martínez com a alcaldable dels independentistes.

Suspenen de manera clara en la puntuació popular del Baròmetre Municipal els portaveus de Ciutadans, Javier González, i la de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís.

Al líder de la formació taronja el coneixen un 42,8% dels enquestats. Aquests, puntuen la seva tasca amb un 3,8 de nota mitjana.

Pel que fa a la líder de Junts, la puntuació és millor. Meritxell Lluís rep una nota de 4,2 dels entrevistats que la identifiquen. Són menys que en el cas del “ciutadà” Javier González. Concretament, diuen conèixer la portaveu de JxT un 38,5% dels participants al sondeig municipals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La ciutadania només aprova tres líders municipals
To Top