Publicitat
Terrassa

Turisme i mercats queden fora dels Next Generation

Parc Audiovisual

El Parc Audiovisual de Catalunya continua provant sort als Next Generation de 2021 / Nebridi Aróztegui

La pluja de milions d’Europa no arribarà de moment a tres dels projectes presentats per l’Ajuntament de Terrassa als fons Next Generation en la seva primera edició de 2021. Ho va comunicar ahir el govern municipal en comissió informativa. Aquesta vegada no ha estat possible, va dir, però ho tornaran a intentar a la convocatòria d’aquest any.

Els mercats, en espera

Pel que fa a l’aposta terrassenca per modernitzar els mercats municipals, la primera resolució ha estat denegatòria. El paquet d’ajuts era de 2 milions, dels quals 800 mil euros eren d’aportació municipal.
La intervenció buscava, entre altres mesures, millorar el confort tèrmic del Mercat de la Independència i rehabilitar la xarxa de sanejament del Mercat de Sant Pere.
L’ajuntament ha presentat al·legacions a la decisió ministerial de rebutjar els projectes i espera ara una resolució definitiva positiva.

Als pressupostos municipals de 2022 hi ha una partida de 750 mil euros per començar els treballs de tancament de les finestres de fusta del Mercat de la Independència Es tracta de la primera de diverses fases que han de permetre resoldre el problema de la filtració d’aire a l’interior del mercat. Amb els recursos dels fons Next Generation, la intervenció hauria estat més àgil. Ara cal estar amatents a si es reverteix la resolució denegatòria de l’ajut, i finalment arriba la subvenció, o bé si l’Ajuntament prova sort de nou en una altra edició.

Turisme sostenible

Finalment, l’aposta municipal als fons europeus per un turisme sostenible tampoc hi ha prosperat. En aquest cas, va apuntar ahir el regidor Pep Forn, va jugar en contra el fet que Catalunya anés a Madrid amb totes les propostes catalanes, sense discriminar per tipologia.”El projecte de Terrassa tenia molt bona puntuació per coherència i calendari, però l’ha perjudicat el criteri d’ocupació turística, donat que competíem amb municipis catalans eminentment turístics com Salou o Cambrils”.

El projecte de turisme sostenible de Terrassa ha obtingut una puntuació de 67 sobre una nota de tall de 70. “Ara reformularem el projecte de cara a la convocatòria de 2022, que probablement haurem de presentar abans de març o abril”.

En aquesta nova oportunitat, el projecte posarà l’accent no en la rehabilitació patrimonial, com ha fet a la primera entrega de 2021, i sí en l’ús que es donarà a aquesta recuperació del patrimoni.

El Parc Audiovisual encara té possibilitats

El projecte de més envergadura, el  del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), continua en la cursa pels ajuts europeus, tot i que ajustant la proposta . Terrassa presentava un projecte de 8 milions d’euros per a la creació de dos nous platós i la digitalització de les instal·lacions, per convertir-lo en un laboratori de recerca i de transferència de coneixement.

Pep Forn va explicar ahir que la presentació de tres projectes catalans del sector audiovisual no ha encaixat amb les expectatives del Ministeri de Cultura, que ha respost que només hi ha recursos econòmics per a una candidatura.

“Ara estem treballant una proposta conjunta amb Catalunya Media City que contempla dues destinacions: el Parc Audiovisual a Terrassa i el projecte de les Tres Xemeneies”, ha explicat Forn. De cara a Europa, la factoria audiovisual de Terrassa s’integra, doncs, en el projecte català d’un “hub” audiovisual.

La convocatòria dels Next Generation per l’edició 2021 en l’àmbit de l’audiovisual encara és activa. “Ens presentarem conjuntament amb la Generalitat”, ha avançat el regidor, que assegura que el Ministeri “veu amb bons ulls el projecte Catalunya Media City. La partida continua”. No serà fàcil, però. El 2021, l’aposta catalana haurà de competir amb 40 propostes audiovisuals més a tot l’Estat espanyol.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top