Publicitat
Terrassa

Ballart titlla de “parcial” el manifest vallesà del túnel

L’alcalde de la ciutat afirma que l’Ajuntament “va a la una” amb el de Sabadell en la defensa de la infraestructura. No se suma, però, a un manifest que “no menciona el tram entre Terrassa i la UAB”

El projecte El Pla Territorial Metropolità contempla el túnel d’Horta. Implica perforar Collserola, ara espai protegit mediambientalment / alberto tallón

Un dia després que sis ajuntaments vallesans, entre ells el de Sabadell, i representants del sector econòmic sanitari i educatiu signessin un conveni reclamant a la Generalitat la construcció del túnel d’Horta abans de 2030, l’alcalde Jordi Ballart ha deixat clar perquè el govern municipal de Terrassa no es va sumar al posicionament conjunt.

“No signarem un manifest parcial i poc concret”, diu. Un document “que no contempla tota la línia fèrria i no menciona la connexió entre Terrassa i la UAB ni el pas pels barris del sud de la ciutat”.

“El documentno menciona la connexió entre Terrassa i la UAB”, assegura Ballart

Un segon factor ha influït en la decisió municipal de no signar el manifest vallesà. La Cambra de Comerç de Terrassa explora en aquest moment diverses alternatives al túnel d’Horta, que ha de connectar la plaça Catalunya i el 22@ amb el Vallès, per Sabadell, Sant Quirze, la UAB i Terrassa. Ballart insisteix que “no recolzarem un manifest de la Cambra de Comerç de Sabadell que no compti amb el suport de la Cambra de Terrassa”.

Aquesta manca de coincidència amb el manifest vallesà és compatible amb la defensa del túnel d’Horta, afirma l’alcalde. “Defensem el traçat complet des de Terrassa fins al districte del 22@, com està dissenyat al Pla Territorial Metropolità”.

En aquest sentit, l’alcalde vol deixar clar que el compromís de juliol de 2020 amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en defensa del túnel d’Horta es manté intacte. “Hi ha plena sintonia i corresponsabilitat. Anem a l’una”, insisteix.

Les crítiques del PSC

El Partit dels Socialistes (PSC) no ha entès que el govern de la ciutat reaccionés dijous al manifest vallesà dient que no se sentia interpel·lat pel document i condicionés el seu posicionament a les alternatives que s’estan treballant.

“Com pot ser que l’Ajuntament de Terrassa no hi sigui en un tema tan rellevant com la defensa del túnel d’Horta?”, es pregunta Alfredo Vega, president del grup municipal del PSC. Els socialistes defensen una infraestructura que “connecta Terrassa amb l’Hospital i amb la UAB per Sant Quirze. Milers d’estudiants van cada dia des de la ciutat a la UAB i molts ciutadans es desplacen a l’Hospital de Terrassa”.

“No entenme com ara no se suma a una reivindicació vallesana”, afirma Vega

Vega recorda que “Tot per Terrassa va votar a favor d’una proposta de resolució presentada per nosaltres en defensa del túnel d’Horta. No entenem com ara no se suma a la reivindicació vallesana”. Una altra cosa, afegeix, “és que la Generalitat prengui una decisió diferent”.

El projecte del túnel d’Horta entra en col·lisió amb protecció ambiental de Collserola. La Generalitat, que mai ha dotat pressupostàriament aquesta nova línia ferroviària, té sobre la taula un túnel alternatiu que circularia en paral·lel amb l’actual túnel de FGC.

Sobre el contingut del manifest impulsat per 14 organismes vallesans, el socialista Alfredo Vega critica que “no se’ns hagi informat des del govern. Aquesta setmana hi ha hagut comissió informativa de Territori i ningú ha fet menció”.

Al debat sobre el túnel d’Horta es va viure ahir intensament en xarxes. Els regidors socialistes Marc Armengol i Eva Candela es van sumar a les crítiques del seu cap de files.

També va piular el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, que va recordar la seva voluntat de consensuar alternatives amb Cambra de Comerç de Sabadell i amb FEMvallès.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ballart titlla de “parcial” el manifest vallesà del túnel
To Top