Publicitat
Terrassa

La millor cara per rebre el Mundial

Comencen els treballs d’urbanització dels carrers de l’entorn de l’Estadi

Obres a la zona de l'aparcament de l'Estadi Olímpic / nebridi Aróztegui

Aquesta setmana han començat els treballs d’urbanització dels carrers de l’entorn de l’Estadi Olímpic amb l’objectiu de millorar la zona de cara a la celebració del Mundial femení de hockey durant la primera quinzena del pròxim mes de juliol. Terrassa acollirà el torneig de forma compartida amb Amstelveen (Països Baixos), encara que la gran final de la competició tindrà com a escenari l’Estadi Olímpic egarenc, on Espanya va protagonitzar, als Jocs Olímpics de 1992, l’èxit més gran de la seva història amb l’obtenció de la medalla d’or. Trenta anys després d’aquella fita, en el mateix escenari, una altra selecció femenina intentarà repetir una gesta similar. Serà la segona vegada que Terrassa aculli una Copa del Món, ja que el 1971 van celebrar-se a la ciutat alguns partits de la primera Copa del Món masculina que es va disputar a Barcelona.

Amb el propòsit d’oferir al campionat el millor escenari possible, en els darrers mesos s’ha portat a terme una important actuació per remodelar l’Estadi Olímpic, deteriorat de forma notable després de 30 anys d’utilització. Els treballs de l’actuació portada a terme enfilen en aquestes setmanes el tram final, amb la col·locació ja a la graderia dels seients de color vermell que canviaran la fesomia visual del recinte i la instal·lació, i la pròxima setmana de la gespa artificial destinada a la pràctica del hockey.

Però a part de l’actuació en l’interior del recinte esportiu, també s’actua en els voltants de l’estadi amb la finalitat de crear el millor entorn per aquelles persones que es traslladin a l’Àrea Olímpica. Es tracta de reordenar i racionalitzar alguns dels espais exteriors de les zones al voltant de l’emblemàtic centre esportiu on competiran les millors seleccions femenines del món.

Amb l’Estadi en la recta final de la seva remodelació, s’inicien els treballs de millora de l’entorn

Aquesta setmana han començat les obres d’urbanització d’aquest entorn, que tindran una durada aproximada de dos mesos i un cost de 392.000 euros. És una de les darreres actuacions previstes per millorar l’estadi i els seus voltants de cara al Mundial. Aquesta intervenció se centra en dos punts fonamentals: la vorera nord de l’avinguda de l’Abat Marcet, entre el carrer de les Campiones Olímpiques i el carrer dels Jocs Olímpics, en la zona del gol sud de l’estadi; i la vorera sud del carrer dels Voluntaris, entre el carrer de les Campiones Olímpiques i el carrer dels Jocs Olímpics, en el gol nord del recinte. El projecte de l’Ajuntament de Terrassa busca dissenyar una nova urbanització d’ambdós vials, amb criteris d’ampliació de l’espai verd i actuacions de manteniment de l’espai públic.

En el primer d’aquests trams, localitzat a l’avinguda de l’Abat Marcet, està previst repassar el paviment i millorar els escocells que ja hi ha al carrer. Tenint en compte que és una vorera força ampla i que es vol crear una zona d’espais verds més gran, es crearan noves zones verdes i es recuperarà el verd ja existent (gespa i arbres) convertint-ho en una única zona.

Treballs previstos

En aquest espai s’instal·laran bancs a l’ombra dels arbres i algun element de mobiliari urbà a la zona de gespa. La tanca metàl·lica existent actualment es desplaçarà més al nord, just en el canvi de paviment i es refarà una porta de tancament metàl·lic a un dels accessos a l’estadi. Un dels projectes existents en aquesta zona consisteix en dedicar un espai als esportistes olímpics de la ciutat.
Pel que fa a la zona del gol nord, ja s’ha aixecat el paviment de l’aparcament que era obert al públic. En aquest àmbit, s’endreçarà l’espai creant nous límits adaptats a les necessitats actuals del funcionament de l’Àrea Olímpica. Es crearan noves places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

En aquest sector es mantindran alguns dels arbres existents i se’n plantaran de nous per aportar més zona verda. Les arrels dels pins ocupen molt espai al voltant de l’arbre i per aquest motiu s’han dissenyat uns escocells molt amples amb una protecció per poder contenir el terra i, a la vegada, poder plantar arbustiva. Es preveu la plantació d’arbustiva i quatre espècies d’arbres.

Els seients vermells ja llueixen a la tribuna

Aquesta setmana s’ha iniciat la instal·lació dels nous seients de color vermell de l’Estadi Olímpic de Terrassa, seu central del Mundial femení de hockey. Els antics seients grisos que es van instal·lar als Jocs Olímpics del 92 són substituïts per uns de color vermell en els quals es podrà veure també el nom de la ciutat. Aquesta és una de les actuacions visuals més destacades que els espectadors podran observar en la nova imatge de l’emblemàtic equipament esportiu.

Entre els treballs que encara s’han de portar a terme en les pròximes setmanes, destaca el pintat de les torres d’il·luminació, la instal·lació del mobiliari esportiu i de la gespa artificial. També s’està treballant ara en els serveis d’accessibilitat i en la millora dels vestidors. Amb aquests darrers treballs quedarà completada la remodelació de l’estadi. En el futur s’haurà d’abordar la reparació i reconstrucció de la graderia del gol sud, que no ha estat feta ara degut a l’elevat cost econòmic d’aquesta intervenció.

Fins ara s’ha actuat en la nova cobertura de la tribuna, s’ha canviat la il·luminació i la megafonia, s’hi ha instal·lat el nou rec del terreny de joc i s’ha pintat tot el recinte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La millor cara per rebre el Mundial
To Top