Publicitat
Terrassa

Cal multar a l’illa de vianants o no?

Un vehicle, accedint a l'illa de vianants pel carrer del Teatre / ALBERTO TALLÓN

Tot i que no es pot circular per l’illa de vianants del Centre, exceptuant els vehicles que hi estiguin autoritzats, encara no es multa ningú per no respectar la senyalització vertical. Després d’un parell d’ajornaments, sembla que ara l’Ajuntament de Terrassa ha decidit començar a multar a partir del mes de juliol. Residents, comerciants, vianants i conductors tenen posicions diverses sobre la conveniència o no de sancionar aquells que circulin indegudament pels carrers del Centre. El volum del trànsit rodat a la zona ha disminuït, però cal començar a multar a l’illa de vianants?

Lluïsa Melgares, regidora de Mobilitat

“Fa gairebé un any que funciona l’illa de vianants i el dia 1 de juliol, els agents ja podran multar”

“Hi ha senyals per tot arreu des de fa gairebé un any i afortunadament la gent els respecta. Només una minoria no ho fa. De totes maneres, la gent ha de saber que a partir de l’1 de juliol, qualsevol agent els pot multar si incompleixen la norma. No es tracta d’afany recaptatori, sinó de complir amb la normativa catalana i europea. Les multes són de 100 a 200 euros”

Cesc Badia, arquitecte

“Cal multar. Si no, no tindria cap sentit tot el projecte de l’illa de vianants. És una iniciativa molt positiva”

“Penso que cal multar. És evident. Si no, no tindria cap sentit tot el projecte de l’illa de vianants. Si ens ho creiem, hem de multar. En general estic d’acord amb l’illa de vianants. Penso que és una iniciativa molt positiva, tot i que, en canviar els sentits d’alguns carrers i això genera certes dificultats per tal d’accedir a alguns pàrquings o supermercats. T’obliguen a fer recorreguts més llargs”.

Esther Trullàs, propietària del Restaurant Cal Felip

“Evidentment que no s’ha de multar ningú. No és factible ni viable. És indignant”

“Ho han fet molt malament. Evidentment que no s’ha de multar ningú. No és factible ni viable. Jo tinc un negoci i visc al carrer de Sant Pau. Pago els meus impostos i no puc ni agafar el cotxe per por que em multin. No ho han fet gens àgil. Tinc amics que no em venen a veure perquè no saben com arribar a casa. Si passo per la Rambla, em multen, ara aquí també. És indignant”.

Maria Garriga, professora de música del Petit Estel-La Nova

“Si no poses multes, la gent hi continuarà passant, però penso que hi hauria alternatives millors”

“Si no poses multes, la gent hi continuarà passant. És obvi. Però hi hauria alternatives millors. Jo visc al carrer del Passeig i treballo al carrer del Puig Novell. Vaig a peu i si hi anés en cotxe podria fer-ho com a resident. Però penso que la regulació que s’ha fet del trànsit no és gens bona. Han canviat molts carrers de sentit. Tampoc no he sentit queixes entre els pares dels alumnes”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Cal multar a l’illa de vianants o no?
To Top