Publicitat
Terrassa

Els Minyons arriben al seu 5d8 descarregat número 250

El primer 5 de 8 descarregat pels Minyons va ser el 15 de novembre del 1987

Una imatge del 5 de 8 descarregat dels Minyons el diumenge passat a les festes del Corpus de Cornellà / MINYONS

Falten 12 dies per a l’actuació castellera de Festa Major i els Minyons de Terrassa van demostrar diumenge a les festes de Corpus de Cornellà de Llobregat que es troben en plena forma. El 3 de juliol, si tot va bé, trauran a plaça el 3 de 9. Per escalfar motors, diumenge van fer un pilar de 4 caminat d’entrada, van seguir amb un 2 de 8 amb folre, un 5 de 8 (la Catedral) en segona ronda, el 3 de 8 i el vano de 5 per tancar l’actuació.

Ramon Codinas, un dels castellers més veterans de la colla i un malalt de les dades i la història del fet casteller en general, ha participat en gairebé totes aquestes Catedrals. Ha actuat a les cinc posicions de terços. Dies abans de l’actuació, es va adonar que si completaven el 5 de 8 a Cornellà assolirien una xifra històrica per a la colla i per al món casteller. “No vaig voler dir res per no posar pressió als companys. Els ho vaig dir després”, explica rient.

El primer 5 de 8 dels Minyons va ser el 15 de novembre del 1987. El van descarregar. I el darrer, també descarregat, va ser el de diumenge. La Catedral es va executar amb nou castellers nous al tronc, el que li dóna més mèrit.

“Amb la pandèmia, els castells han estat molt de temps aturats. Aquest feia més de dos anys i mig que no s’havia pogut portar a plaça. I naturalment hi ha hagut canvis i estrenes de components. Un 5 de 8 és un castell amb la mateixa dificultat que un castell de 9. És inabastable per a moltes colles. Nosaltres en portem 250 descarregats i només 5 de carregats, però el que és més espectacular és que haguem descarregat els 130 últims que hem intentat. És una cosa inèdita, que demostra un gran domini tècnic”, diu.

Un gran inici de temporada

Considera Codinas que els Minyons estan signant un molt bon inici de temporada tot i les dificultats, al mateix nivell que les dues colles de Valls i la de Vilafranca. I segueix recordant efemèrides. “De fet, en aquesta Diada de Corpus de Cornellà se celebraven els 25 anys del primer 3d9 que vam descarregar l’any 1997 a la mateixa plaça”.

No és gens habitual descarregar un 5 de 8 en el primer intent, com van fer els Minyons fa gairebé 35 anys. “Vam ser la primera colla a fer-ho i des de llavors, aquest castell ens va especialment bé, tot i la seva dificultat”.

L’any 1998 van aconseguir descarregar-lo en 17 oportunitats, una xifra insòlita que han pogut mantenir, o fins i tot superar, en algunes altres temporades: el 2014 16 vegades i el 2019, just abans de la pandèmia, en 18. En la represa castellera després de la pandèmia, tot i haver estat l’única colla en aconseguir un castell de 9 (el 3d9f de la seva darrera Diada), encara no havien intentat el 5 de 8 fins ara, fet que demostra l’alta exigència tècnica de la Catedral dels castells.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top