Publicitat
Festa Major

Terrassa recupera la festa en majúscules

Hi havia moltes ganes de festa i s’ha notat als carrers. Terrassa s’ha bolcat amb la Festa Major del 2022, envaint literalment els espais de la celebració i participant en concerts multitudinaris. La primera festa sense restriccions tanca un cap de setmana molt popular i sense incidències

Concert de La Casa Azul al parc dels Catalans. Catarsi col·lectiva i pluja de confeti / lluís clotet

Laura Hernández/Josep Cadalso

Carrers plens, ganes de festa, concerts amb audiències multitudinàries i calor, molta calor. La Festa Major 2022 ha recuperat el pols de les millors edicions amb una fórmula, la distribució per espais, que ha demostrat més que mai que funciona.

Després de dos anys de restriccions havia ganes de recuperar els carrers, de manera que, durant tres dies ininterromputs, la ciutadania ha envaït literalment els diferents espais de la festa en una edició molt popular i sense incidents, tot i les grans concentracions que s’han viscut divendres, dissabte i diumenge.

Els concerts han tornat a ser el gran reclam de la Festa Major. Doctor Prats, divendres, va obrir el programa musical omplint el recinte del parc dels Catalans, en el primer d’una llarga llista de recitals en majúscules, amb públic cantant i ballant, disposat a gaudir de la música i sumar-se a la festa. Més tard Rosario i La Casa Azul, dissabte i diumenge al mateix parc dels Catalans, i Kiko Veneno i els Ecos del Rocío, a la plaça Nova, han reunit a públics diversos, joves i grans, amb gustos musicals diferents però oberts a gaudir amb propostes molt variades.

La distribució de la festa en espais ha permès transformar cada escenari en una gran celebració, evitant aglomeracions impossibles de gestionar i afavorint programacions molt pensades per a públics concrets.

És el cas del Vapor Ventalló. Els concerts en aquest espai han estat un èxit rotund. Artistes allunyats de les propostes “mainstream”, però amb multitud de seguidors a les xarxes, han mobilitzat públic divers i molt jove tot el cap de setmana. Un exemple és el concert de Rojuu, l’adolescent prodigi que amb la seva banda va posar dissabte potes enlaire el porxo del Vapor.

Els concerts d’El Jove també han funcionat molt bé durant tot el cap de setmana i l’espai ha assolit l’objectiu d’erigir-se en el referent de la festa pels adolescents i els més joves, amb propostes musicals interessants. El punk-rock de The Anti-Patiks, divendres a la nit, és un exemple del nivell de l’aposta.

Cultura popular i multitudinària

L’obsessió per les xifres porta sovint a l’error d’ignorar propostes minoritàries, però molt valuoses.

Aquest 2022 la cultura popular ha recuperat els carrers i ho ha fet amb moltes ganes. El Raval Infernal, divendres, el correfoc i la cercavila de dissabte, l’ofici solemne, el Ball de Plaça i l’exhibició castellera, diumenge, han tornat a conformar tronc històric de la festa. Grups de foc, castellers, dansaires i la cultura popular en el seu conjunt ha posat a prova amb nota la seva capacitat de recuperar el nivell de les grans ocasions.

La ciutadania tenia ganes i ha tornat a acompanyar els grups i les seves exhibicions, des de les més massives i consolidades, com el Ball de Plaça, amb la Plaça Vella desbordada, a les més petites, com la concentració i tabalada dels grups de foc infantil a la plaça de Ricard Camí, diumenge al capvespre.

La festa ha apostat aquest any per espais petits i específics, com la plaça del Rector Homs, amb recitals més intimistes, i el parc de Sant Jordi, transformat en espai “soft” i oasi “veggie”. Les entitats i els grups ja demanen repetir la pròxima edició. Enmig de la festa massiva i cridanera, els espais petits han esdevingut racons de trobada.

Una festa segura

Tot i la gran afluència de públic a les activitats, les aglomeracions dels concerts i les actuacions més populars, el cap de setmana de festa s’ha superat sense incidències importants, en una primera valoració.
La presència policial a les activitats ha estat especialment evident aquesta edició. Els agents han patrullat pels carrers, han acompanyat les rues i han ocupat posicions estratègiques a les grana concentracions.

Els punts Lila, als concerts, i els busos de matinada han millorat la percepció de seguretat. El dispositiu ha funcionat, tot i que amb alguns aspectes millorables, com les llargues esperes al bus de matinada i la irrupció de cotxes a alguns espais de la festa.

El Mundial femení, la Festa Major de l’esport

La Festa Major que suposa per a la ciutat la Copa del Món de hockey va arribar el diumenge al seu màxim grau ambiental. El partit entre les seleccions d’Espanya i Argentina va pujar la temperatura del campionat de forma espectacular, amb milers de seguidors argentins que van donar un color molt especial a les graderies del Camp Olímpic, que van registrar una entrada a prop del ple amb 6.600 espectadors i un ambient com no es recordava des de feia anys en un esdeveniment esportiu a la ciutat. Aquesta magnífica resposta ha confirmat el poder de convocatòria del Mundial, que anirà en augment a mesura que s’acostin les rondes decisives.

A més, l’organització ha sabut crear una festa al voltant de cada partit. Música, grups d’animació i regals als espectadors són al·licients que generen alegria entre els assistents, sigui quin sigui el resultat final.

A més, no tot passa dins l’Estadi, on la selecció espanyola, amb tres terrassenques, vol escriure una pàgina per a la història. La Fan Zone, situada a la plaça de Can Roca, reuneix cada jornada diferents propostes d’oci perquè no només l’esport sigui el protagonista. Actuacions musicals, taules rodones i oferta comercial i de restauració s’uneixen per fer d’aquest Mundial un punt de celebració. Amb el hockey com a excusa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa recupera la festa en majúscules
To Top