Publicitat
Festa Major

Més de 22 mil persones van gaudir dels concerts del parc dels Catalans

En el balanç oficial de la Festa Major, els recitals de la Plaça Vella van convocar més de 10 mil persones

L’Ajuntament ha fet balanç de la Festa Major i ja disposa de xifres sobre les activitats programades. Els principals escenaris musicals de la Festa Major van registrar afluències de milers de persones que van assistir a les diferents actuacions programades entre els dies principals de la festa, l’1 i 6 de juliol. Destaquen les 22.500 persones que van passar pel parc dels Catalans per assistir en directe als concerts de Rosario, Doctor Prats o La Casa Azul; els més de 10.000 espectadors i espectadores que van veure en directe els concerts de Gemma Humet, Sense Sal, Mabel Flores, Roba Estesa o Montgrins, programats a la plaça Vella; o les més de 9.000 que van veure en directe conjunts com Ecos del Rocio, Kiko Veneno o la Nit de Gospel, a la plaça Nova.

A més, prop de 2.000 persones van assistir a les actuacions programades a la plaça del Rector Homs, un dels nous escenaris permanents que s’han afegit recentment a la Festa Major.

Més de 9.000 que van veure en directe conjunts com Ecos del Rocio, Kiko Veneno o la Nit de Gospel, a la plaça Nova

El registre d’assistència a l’oferta musical es completa amb l’Espai Vapor, que enguany celebrava el seu desè aniversari i que va aconseguir reunir 11.500 persones als diferents concerts programats durant la festa d’enguany.

Pel que fa a les activitats vinculades a la cultura popular i tradicional, també van comptar amb una gran participació ciutadana al llarg dels tres dies de festa. L’inici de la Festa Major, divendres 1 de juliol, amb la baixada del Drac de Terrassa i els posteriors actes recollits als protocols de Festa Major, com el Ball de Plaça, la Cercavila, el Raval Infernal, el Correfoc o l’Exhibició Castellera de diumenge de Festa Major, van reunir milers de persones en espais emblemàtics de la Festa com el Raval de Montserrat, la plaça Vella, els carrers del centre històric o la rambla d’Ègara.

Eufòria i pluja de confeti al recital de La Casa Azul, diumenge de Festa Major al parc dels Catalans/ Lluís Clotet

També les propostes programades al parc de Sant Jordi, incorporat com a nou escenari i concebut com un «oasi» dins l’efervescència de la Festa Major, han tingut una bona acollida i prop de 3.000 persones (2.808) van visitar aquest espai per gaudir d’activitats com el conta contes, les actuacions del Terrassa Vibra, les degustacions de productes vegans, showcookings o una programació de monòlegs de la mà de noms com Natza Farré, Judit Martín o Elías Torres entre d’altres.

Prop de 3 mil persones van gaudir del nou escenari del parc de Sant Jordi, concebut com un “oasi”, les actuacions del Terrassa Vibra, la paella i les degustacions veganes i els monòlegs

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la Festa Major “ha recuperat enguany els seus espais naturals, als carrers i places de la ciutat, registrant grans afluències i concentracions de persones. Del primer al darrer dia, els terrassencs i les terrassenques han pogut gaudir d’una variada programació, de molta qualitat, diversa i oberta a tothom, que ha complert les expectatives i ens ha fet reviure la festa gran de la ciutat tal com la recordàvem». A més, per a l’alcalde «la coincidència de la Festa Major i el Mundial Femení de Hockey han permès posar de relleu dos dels àmbits que ens identifiquen, ens singularitzen i potencien el nostre terrassenquisme i el nostre orgull de pertinença: La cultura i l’esport, en aquest cas l’hoquei».

Festa Major Infantil al parc de Vallparadís / Nebridi Aróztegui

Patrimoni, esport i Festa Major infantil

Pel que fa a les activitats organitzades al voltant dels elements patrimonials de la ciutat, prop de 2.500 persones (2.437) van participar de les diferents propostes incloses dins del programa de la Festa Major 2022, com ara les jornades de portes obertes, les visites al patrimoni, el patrimoni de nit, el miler d’espectadors i espectadores que van assistir als concerts organitzats en espais patrimonials com la Casa Alegre de Sagrera o les 173 que van prendre part d’alguna de les sis visites guiades «Masia Freixa, la singularitat del Modernisme a Terrassa» que es van oferir entre els dies 1 i 6 de juliol. També cal destacar les 174 persones que van participar a la visita «Descobreix el cementiri a la llum de la lluna» o les 95 que ho van fer a les visites organitzades a l’antic Sanatori de Terrassa, actualment seu del Parc Audiovisual de Terrassa.

Com es tradició, l’esport també ha tingut un paper destacat durant la festa. La cursa Atlètica de Festa Major va comptar amb la participació de prop de 600 persones, que va servir d’homenatge a l’atleta terrassenc Jaume Leiva, que s’ha acomiadat de l’activitat esportiva guanyant la cursa; 350 van prendre part de la Pedalada Popular i 140 a la cursa ciclista del segon memorial Ramón Tejedor – Campionat de Terrassa. A més, un total de 60 equips i 180 jugadors i jugadores van disputar el Torneig de Bàsquet 3×3.

Pel que fa a la Festa Major Infantil, programada de nou al parc de Vallparadís entre el dissabte 2 de juliol i el dilluns 4 de juliol, també va comptar amb una gran afluència de públic en actes com la Cercavila Infantil i les posteriors actuacions de lluïment. A més, les diferents activitats, tallers i actuacions destinades especialment al públic infantil i familiar, van registrar un bon nombre de persones assistents. També cal destacar les 3.500 persones que van seguir en directe a la plaça Vella la Gran Gala de Circ de Festa Major, el dimarts 5 de juliol.

Enguany, mantenint la iniciativa impulsada l’any passat, els cinc Castell de Focs simultanis que es van poder veure des de diferents punts de la ciutat així com el posterior Rom Cremat i les Havaneres a la plaça de Lluís Companys, que van reunir prop d’un miler de persones, van posar el punt i final a la Festa Major de Terrassa, el dimecres 6 de juliol.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més de 22 mil persones van gaudir dels concerts del parc dels Catalans
To Top