Publicitat
Terrassa

El Ple de Dones uneix la política feminista de Terrassa i Tetuan

La visita de les representants terrassenques a Tetuan

Tetuan està agermanada amb la ciutat de Terrassa des de l’any 2002. En aquell moment es va pactar una col·laboració per cooperar en democràcia, autonomia local i progrés socioeconòmic, però la relació entre els dos municipis ha fet un pas endavant aquest estiu.

Una delegació de l’Ajuntament de Terrassa ha visitat la ciutat marroquina per cooperar en matèria de polítiques de gènere, tot compartint idees i estratègies entre regidores i membres d’associacions locals.

El grup terrassenc que ha viatjat a la ciutat marroquina està encapçalat per Núria Marín, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, acompanyada de la regidora Jennifer Ramírez, de Natalia Perona, cap del servei de polítiques de gènere de la ciutat i de Fatima Zohra Elhammoumri, de la comissió 8 de març.

La visita ha tingut un objectiu clar per a Marín: “Compartir idees per la igualtat i contra la violència de gènere”. La trobada, dirigida per la tinenta de l’alcaldia de Tetuan i altres regidores de la ciutat marroquina, ha reunit a una cinquantena de dones en dues sessions i ha tingut com a base la creació d’una xarxa feminista entre municipis. Tot i això, un dels projectes de l’Ajuntament de Terrassa ha estat el gran protagonista: el Ple de Dones.

El Ple Extraordinari de Dones es va celebrar a Terrassa per primera vegada l’estiu del 2021, amb la idea de ser una trobada entre les regidores de la ciutat i les dones representants de col·lectius i associacions de la ciutat. Juntes i amb debats i reunions van establir les bases que, després de passar pel ple municipal, es convertiria en el full de ruta de les polítiques de gènere de la ciutat.

Després de conèixer el projecte de polítiques de gènere de Terrassa, les agermanades del Marroc volen replicar el model del Ple de Dones per crear un espai on les associacions feministes entrin en contacte amb l’ajuntament i puguin fer propostes de millora.

Més enllà de compartir idees i experiències en política de gènere, les regidores han pogut comparar el funcionament dels plens dels seus ajuntaments. Tot i que el marc jurídic de l’ajuntament de Tetuan dificulta la feina de les seves regidores en matèria d’igualtat, la delegació de Terrassa s’ha posat a la seva disposició compartint protocols i documentació. La tinenta terrassenca creu que “detalls petits com el simbolisme de tenir una filla predilecta o la creació de punts liles a les festes de la ciutat poden ser un bon avanç per a totes”.

Per a Núria Marín, fer realitat el Ple de Dones depèn de tres punts clau, tant a Terrassa com a Tetuan: el temps, la participació ciutadana i el diàleg al govern.

Més enllà de la dedicació de temps, per la tinenta és essencial conscienciar a la població de la importància de les polítiques de gènere per aconseguir una societat més igualitària i justa. A la vegada, aquest diàleg també s’ha de portar a l’ajuntament: “prioritzem el feminisme, les regidores hem deixat les ideologies dels partits enrere per centrar-nos en la igualtat de gènere”. Marín també creu que “fer unes bones polítiques feministes pot fer que altres dones vulguin formar part dels ajuntaments”. Terrassa és una de les poques ciutats on més de la meitat dels regidors són dones.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Ple de Dones uneix la política feminista de Terrassa i Tetuan
To Top